ΔΙΑΦΟΡΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαρώνει τη χώρα μας η εξάπλωση του κορωνοϊού: Νέα 71 κρούσματα – 892 ασθενείς – 26 νεκροί –

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από το νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει το απόγευμα της Πέμπτης άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Τα κρούσματα έφτασαν πλέον τα 892, καθώς προστέθηκαν άλλα 71 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα.
Επίσης, 57 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.
Οσον αφορά τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη. Σαράντα δύο ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στη νόσο έλαβαν εξιτήριο.
«Η άρση των μέτρων θα ήταν καταστροφική, θα οδηγούσε σε ταχεία διασπορά του ιού” προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. »

Αναφερόμενος στον θάνατο του 42χρονου γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό. “Ο ιός μπορεί να προκαλεί ο σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους
Βρισκόμαστε ακόμη στη μάχη, μην πω στην αρχή της μάχης” σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος, αν και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας.Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση σε κατάσταση εφησυχασμού είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης»
Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη να μην αρθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται αυτή η πανδημία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button