“Να προετοιμαστούμε σωστά για τον πέμπτο τελικό”
Στα πολλά λάθη (23 τον αριθμό) απέδωσε τα της ήττας του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο κόουτς των ερυθρολεύκων παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωσή του και την ψυχραιμία του και επισήμανε πως τώρα είναι η ώρα επιστροφής στο ΣΕΦ με σκοπό να γίνει ένα καλύτερο παιχνίδι από πλευράς ερυθρολεύκων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη, εύκολη και δίκαιη. Δεν ήμασαν έτοιμοι να δώσουμε έναν δύσκολο τελικό χάσαμε εύκολα τη συγκέντρωσή μας. Δεν είχαμε συγκέντρωση και ψυχραιμία. Χάσαμε από την επίθεση, είχαμε κακές επιλογές και πολλά λάθη με 23 λάθη και δώσαμε 26 εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Με τόσα λάθη είναι δύσκολο να γυρίσεις στο ματς.
Στο τέλος κάπως γυρίσαμε και μείωσαμε στο σκορ, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Πλέον επιστρέφουμε στην έδρα μας για το πέμπτο ματς και θα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι.
Δεν δέχομαι ότι υπάρχουν άδειοι πνευματικά παίκτες, πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν την ίδια ενέργεια, διάθεση και θέληση. Δε νομίζω πως η λέξη “πνευματικά άδειος” υπάρχει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, πιο αποτελεσματικοί και πιο αποφασισμένοι για να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο.
Σίγουρα η ετοιμότητα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, ήταν λιγότερο η τακτική και περισσότερο η πνευματική ετοιμότητα. Πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε καλύτερα πνευματικά για το πέμπτο παιχνίδι».