ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Eκρηκτικά “Ερυθρόλευκος Αντώνης Μυλώνακης

Ο Αντώνης Μυλωνάκης είναι ένας από  τους δημοσιογράφους , ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομα τους δίχως, πολλές φορές, να υπολογίσει και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν προς εκείνο οι απόψεις η ακόμα και οι αποκαλύψεις του. Λατρεύει, όπως λέει, την αντικειμενική και χωρίς διαπλοκή δημοσιογραφία,  η οποία είναι πάντοτε απέναντι από την εκάστοτε εξουσία με όποιο κόστος και μότο του είναι πως όποιος λέει την αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.  Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρουσιάζει το «Εκρηκτικό Δελτίο» στο ΑΡΤ ,με μεγάλη τηλεθέαση και αποκαλύψεις που πραγματικά κόβουν την ανάσα.  Πέρα από τη δημοσιογραφία, η έτερη μεγάλη του αγάπη είναι ο Ολυμπιακός. « Ολυμπιακάκιας» από τα γεννοφάσκια του με άποψη για την ομάδα ,λάτρης του Ελληνα ποδοσφαιριστή και όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του πηγαίνει στο Καραϊσκάκη για να δει την αγαπημένη του ομάδα.  Στη συνέντευξη του στο Redaroume,ο Αντώνης Μυλωνάκης  εκφράζει την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει και φέτος το Πρωτάθλημα,μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη δυναμική που δίνει  η παρουσία του, αλλά παράλληλα σχολιάζει και τις πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν και το ποδόσφαιρο.

 

Πόσα χρόνια έχεις συμπληρώσει στη δημοσιογραφία και τι σ΄έκανε να ασχοληθείς με αυτή ;

          Τι σημαίνει δημοσιογραφία για τον Αντώνη Μυλωνάκη ;

 

Κατ΄αρχάς για να γνωριστούμε καλύτερα πρέπει να πω ότι σέβομαι και εκτιμώ όλους τους δημοσιογράφους οι οποίοι έντιμα υπηρετούν το λειτούργημα αυτό .

Στη περίπτωσή μου η δημοσιογραφία με συνάντησε τυχαία ,μετά την ολοκλήρωση του  επαγγελματικού  μου βίου , όπως εγώ προσωπικά  τον προσδιόρισα . Πρέπει να σου πώ ότι  γεννήθηκα στη Καλλιθέα , τελείωσα το γυμνάσιο του Κεφαλαρίου στη Κηφισιά  , εισήλθα το 1976 και αποφοίτησα το 1980 απο τη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων σαν Αξιωματικός του Στρατού , είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού της Νομικής  , έχω ένα παλικάρι 32 χρονών αξιωματικό του Στρατού και είμαι  φίλαθλος του Ολυμπιακού απο τα γεννοφάσκια μου .

Αλεξιπτωτιστής  στην αρχή και πιλότος κοκκινοσκούφης για πολλά χρόνια με χιλιάδες ώρες πτήσης στα αεροσκάφη και ελικόπτερα  αποφάσισα να παραιτηθώ  μετά από  ένα σοβαρό ατύχημα  και αποστρατεύτηκα  μετά απο 25 χρόνια με το βαθμό του Συνταγματάρχη .

Το 2003 ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία και τη παρουσίαση εκπομπών ξεκινώντας απο το Blue Sky του φίλου μου Νικηφόρου Κισσανδράκη ο οποίος πρώτος αναγνώρισε το ΄΄ταλέντο ΄΄ μου  όπως συνήθιζε να λέει και με προέτρεψε να ασχοληθώ ενεργά με ημερήσιες και εβδομαδιαίες εκπομπές οι οποίες είχαν μεγάλη επιτυχία .

Λάτρεψα και λατρεύω τη δημοσιογραφία , την αντικειμενική και χωρίς διαπλοκή δημοσιογραφία,  η οποία είναι πάντοτε απέναντι απο την εκάστοτε εξουσία με όποιο κόστος . Μετά από μία περιπλάνηση δέκα ετών απο Blue Sky , Extra και Ε ο ιδιοκτήτης του ΑRT ο Γιώργος Καρατζαφέρης , το 2014 το καλοκαίρι  μου ζήτησε να μετακομίσω με  στο κανάλι του αφού είχα μόλις παραιτηθεί απο το Ε  και το ΕXTRA  για λόγους  αρχής …….. και απο τότε μέχρι  σήμερα , βαδίζουμε στο τέταρτο χρόνο , έχω την ευθύνη του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ κάθε βράδυ στις 21:00 .

Δημοσιογραφία για μένα σημαίνει είδηση ,ανάλυση και σχολιασμός της επικαιρότητας ή μη , πάντοτε με γνώμονα την αλήθεια , και  τη σταθερή σχέση λατρείας με τη κοινωνία . Ισως είναι και του χαρακτήρα μου ,ίσως πάλι οφείλεται και στη διαπαιδαγώγηση απο τους γονείς μου , ίσως και στην ιδιοσυγκρασία μου σαν άτομο εκπαιδευμένο να μάχομαι ,αλλά πιστεύω βαθιά ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι πάντοτε απέναντι απο την εκάστοτε εξουσία . Δεν πιστεύω στα  payroll για ένα ξεροκόμματο πουλώντας ιδέες και πιστεύω , δεν μπορώ να φανταστώ τη σχέση δημοσιογραφίας και διαπλοκής  αυτό δηλαδή που σήμερα συμβαίνει κατά κόρον .Τέλος πάντων ίσως  υπερβάλλω πολλές φορές αλλά αυτή είναι η άποψή μου η οποία μέχρι στιγμής μετά απο 14 χρόνια εμπειρίας  στο λειτούργημα  με έχει δικαιώσει ,παρά τις πολλές μηνύσεις και διώξεις οι  οποίες όμως μ΄έχουν κάνει πιο δυνατό και ανθεκτικό .

 

         Σε παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια στο ΄΄ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΄΄ του ΑΡΤ και έχεις κάνει πολλές και σπουδαίες   αποκαλύψεις για σοβαρά θέματα που αφορούν την Ελληνική πραγματικότητα .Πόσο δύσκολο είναι να    αποκαλύπτεται  μέσα απο τα ΜΜΕ η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε?

 

Ακου να δείς .Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν έχεις τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να προβαίνεις σε αυτές τις αποκαλύψεις . Θυμάμαι όταν  εγώ και ο Γιάννης Παπαγιάννης είχαμε βγάλει πρώτοι  το 2010 το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά και στη σέντρα τον Ακη Τσοχατζόπουλο ,τον Γιάννη Σμπώκο και τους λοιπούς λαδοπόντικες που ρήμαζαν επί χρόνια και δεν είναι οι μόνοι φυσικά την ελληνική κοινωνία,  είχαμε φάει τόσες  μηνύσεις και αγωγές που μας πέσανε τ΄αυτιά .  Από 3 εκατομ. ευρώ ο καθένας και άλλα τόσα το κανάλι το ΕΧΤΡΑ τότε και αν δεν τους προλάβαιναν οι εισαγγελείς,  θα μας είχαν πάει δεμένους χειροπόδαρα στο Κορυδαλλό . Πολλές φορές έχω κάνει αποκαλύψεις οι οποίες είναι στο όριο της νομιμότητας , αλλά πάντοτε μέχρι τώρα τουλάχιστον οι εισαγγελείς και οι δικαστές έχουν φερθεί έντιμα απέναντί μου .

Η αλήθεια είναι ότι όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τη καταγγελτική δημοσιογραφία  πρέπει να ξεχάσεις το φόβο ,απλά να γίνει πιο προσεκτικός και να παίρνεις τα στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας .Να έχεις εναν -δύο άριστους δικηγόρους οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμοι να σε προστατεύσουν νομικά και να έχεις διασταυρώσει όσο μπορείς περισσότερο την είδηση ή την καταγγελία .

Στις μέρες μας που οι κατοχικές κυβερνήσεις  εκτελούν εντολές των δανειστών και προσπαθούν να βάλουν χέρι στη δικαιοσύνη, η προσοχή πρέπει να  είναι πολλαπλάσια γιατί οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι .

 

 

 

                 ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Το έχεις πεί δημόσια και δεν το έχεις κρύψει ότι είσαι Ολυμπιακός . Πώς βλέπεις τη πορεία της ομάδας και αν  πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα ?

 

Ναι δεν το  έχω  κρατήσει μυστικό και για ποίο λόγο άλλωστε να το κρύψω, ότι απο τα γεννοφάσκια μας εγώ κι ο αδερφός μου ο Λευτέρης είμαστε Ολυμπιακάρες . Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του . Αυτό είναι υγιές . Ο Ολυμπιακός είναι αρρώστια ,για πολλούς είναι η δεύτερη θρησκεία ,πάντως  ο αγνός φίλαθλος ήταν και παραμένει για μένα ο πιο πιστός οπαδός της  ομάδας . Αυτά τα παιδιά της θύρας 7 που αψηφούν τα πάντα ,δίνουν το χαρζιλίκι τους για το εισιτηριάκι τους και δεν ζητούν τίποτε άλλο από μιά νίκη ,από έναν καλό αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό , αυτά είναι οι πιο πιστοί οπαδοί της ομάδας .

Ο Ολυμπιακός και φέτος όπως βλέπω τα πράγματα ,παρ΄ότι δεν ξεκίνησε καλά ,πάλι θα είναι ο πρωταθλητής και με άνεση στο τέλος . Η αρχή φέτος ήταν δύσκολη .Απο τη μιά κακές επιλογές του προπονητή ,του Χάσι ,απο την άλλη η βιασύνη να περάσει στους ομίλους χωρίς να έχει το χρόνο να κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ,έφεραν τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο πρωτάθλημα και να αναγκαστεί η διοίκηση να αλλάξει προπονητή. Θέλω εδώ να πώ ότι ,ο Λεμονής είναι ένας Ολυμπιακός και σαν προπονητής αν και εφόσον του δοθεί χρόνος πιστεύω ότι θα έχει απίστευτα αποτελέσματα . Οι τυχοδιώκτες που έρχονται από το πουθενά με δήθεν περγαμηνές των μανατζαραίων δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό , όπως και οι λογής λογής λεγεωνάριοι φραγκοφονιάδες ποδοσφαιριστές της πλάκας . Ελληνόπουλα η βάση και μόνο έτσι ,μπορεί να στηριχτεί μία ομάδα .Υπάρχουν πολλοί καλοί έλληνες ποδοσφαιριστές που χάνονται άδικα .

 

 ΘΕΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ-ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

 

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στα διοικητικά του Ολυμπιακού και πόσο μεγάλο  έναυσμα δίνει στην ομάδα η δυναμική του ως ένας εκ των κορυφαίων εφοπλιστών στην Ευρώπη και το κόσμο?

 

Είναι αλήθεια ότι στο επαγγελματικό  ποδόσφαιρο όπως είναι σήμερα χρειάζονται Μαρινάκηδες , άνθρωποι δηλαδή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια .Η περίπτωση όμως του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ξεχωριστή γιατί είναι γέννημα  θρέμμα  Ολυμπιακάκιας . Το ίδιο και ο συγχωρεμένος ο πατέρας του ,όλη του η οικογένεια .Αυτό δίνει άλλη τροπή στα πράγματα για αυτό και έχει κάνει τον Ολυμπιακό  τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και έναν υπολογίσιμο σύλλογο στην Ευρώπη .

Σίγουρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από τους πλέον δυνατούς εφοπλιστές στο κόσμο αλλά έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα υπερβολικά μέχρι του σημείου που πολλές φορές κάνει υπερβολές σε θέματα μεταγραφών .

Δεν ξέρω αν οι εισηγήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση πάντοτε , αλλά πρέπει η ομάδα να αποκτήσει μία βάση από 6-7 παίκτες για αρκετό χρονικό διάστημα μαζί και να προστίθενται κάθε χρόνο τρεις ή τέσσερις αξιόλογοι νέοι και είναι σίγουρο ότι θα πάει πολύ καλύτερα και στην Ευρώπη . Η ομάδα πρέπει άμεσα να γίνει πιο ελληνοτραφής . Λείπουν Ελληνες ποδοσφαιριστές . Λάθος πιστεύω . Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής δίνει τη ψυχή του για την ομάδα του και έχει αυτό αποδειχτεί σε όλες τις ομάδες του κόσμου . Δεν είναι δυνατόν να παίζει η καλύτερη ομάδα της χώρας χωρίς ούτε έναν ή για δείγμα έναν έλληνα ποδοσφαιριστή .

Οσο για τον προπονητή .Υπάρχουν αξιολογότατοι και πολλοί καλοί Ελληνες προπονητές  όπως ο Τάκης Λεμονής οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξία τους .Απλά χρειάζονται τη στήριξη της διοίκησης και το ανάλογο  Promotion  και μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά την ομάδα .

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι καταλυτική και σε σημαντικό βαθμό ηγετική .Ναι είναι ηγέτης ο Μαρινάκης .Εχει δείξει πως έχει εκτός  από τα χρήματα και τα κότσια να μπεί μπροστά και να στηρίξει την ομάδα .Είναι τυχερός ο Ολυμπιακός που έχει για πρόεδρο έναν τέτοιον  επιχειρηματία και  άνθρωπο .

 

 

                   Πως σχολιάζεις  τις εξελίξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη κόντρα του με  Μελισσανίδη και Σαββίδη ?

 

Κοίταξε, θα μιλήσω όπως μιλάω πάντοτε αντικειμενικά . Ο Μαρινάκης ,ο Μελισσανίδης ,ο Σαββίδης και ο κάθε πρόεδρος όποιας ομάδας  θέλει την ομάδα του να είναι πρωταγωνίστρια στο χώρο . Μεταξύ τους υπήρχαν και θα υπάρχουν τριβές είτε για την ΕΠΟ ,είτε για την διαιτησία είτε για θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα γιατί όλοι -κακά τα ψέματα- είναι ισχυροί επιχειρηματικά παίχτες  και θέλουν ο καθένας να έχει υπό τον έλεγχό του τα πράγματα .Μέχρι εδώ όλα είναι θεμιτά .Το παράλογο με τη περίπτωση Μαρινάκη τα τελευταία χρόνια  είναι ότι μπλέχτηκε με τη πολιτική στο Δήμο Πειραιά .Από εκεί πιστεύω άρχισαν τα χτυπήματα και συνεχίστηκαν με τις κουταμάρες του Αλαφούζου να βάζει δημοσιογράφους σε εκπομπές να αναπαριστούν δίκες που πάντα είχαν έναν κατηγορούμενο .Τον Μαρινάκη . Χωρίς σκέψη πιστεύω αλλά με γνώμονα την ηττοπάθεια και τα κόμπλεξ του Αλαφούζου έγινε το μεγάλο κακό . Μετά από αυτή τη καταιγίδα ο Αλαφούζος τα φτιαξε με τον Μαρινάκη μπροστά σε εχθρούς -όπως ο Τσίπρας και ο Καμμένος- οι οποίοι είχαν δύο άλλους μεγάλους επιχειρηματίες να τους στηρίζουν. Τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη και το γλυκό ήρθε  κι έδεσε . Τα δίδυμα φτιάχτηκαν πάλι και ξεκίνησε ο αγώνας χωρίς να σκεφτεί κανένας από όλους αυτούς τους μεγάλους και ισχυρούς επιχειρηματίες ότι πίσω  τους έχουν ασκέρια που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μάχιμο στρατό και να γίνει ο κακός χαμός .

Το κακό στην ιστορία αυτή είναι ότι μπλέχτηκαν οι πολιτικοί .Αν δεν υπήρχαν πολιτικά ερείσματα οι επιχειρηματίες μεταξύ τους δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Ομως άμα υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι βάζουν λόγια τη μία  στον Μελισσανίδη ,την άλλη στον Σαββίδη την άλλη στον έναν και στον άλλο ,το πράγμα ξεφεύγει και γενικεύεται.

Κατηγορεί  και έχει  φαγωθεί ο Καμμένος ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Νοοr one και εγώ αναρωτιέμαι για ποιό λόγο παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και γιατί έγινε -ότι έγινε- με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και όχι τους δικαστικούς .

Είναι απορίας άξιον αλλά νομίζω και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να καθίσουν να συζητήσουν τα όποια προβλήματά τους μόνοι τους και να γυρίσουν τη πλάτη στους πολιτικάντηδες της συμφοράς .Οι ίδιοι που τους παρακαλούσαν να τους χρηματοδοτήσουν με εκατομμύρια ,οι ίδιοι τους βρίζουν και τους κατηγορούν όταν πιστέψουν ότι δεν τους έχουν πλέον ανάγκη .

Ενα μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχω να στείλω απο εδώ . Να πάψει να ασχολείται με τενεκέδες .Να πάει στη δικαιοσύνη με καθαρή τη συνείδηση και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν είναι αθώος όπως  εγώ  πιστεύω . Να κοιτάξει τις δουλειές του και τον Ολυμπιακό . Να αφήσει τη πολιτική η οποία είναι πολύ πιο βρώμικη απο ότι πιστεύει και να διαολοστείλει κάθε πολιτικό που τον πλησιάζει για να τ΄αρπάξει ……..Μόνο έτσι έχει ελπίδες να ησυχάσει από δαύτους οι οποίοι στην αρχή κάνουν το φίλο και μετά ξερνούν δηλητήριο ….

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button