ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προπαγάνδα εσείς; Γκολ εμείς!

Πρίν μερικές εβδομάδες, όταν έγινε η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας, κάποιοι πανηγύριζαν που πέτυχαν τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και κάποιοι άλλοι βλαστήμαγαν την ατυχία τους που δεν κληρώθηκαν μαζί του.

Ακολούθως άρχισε ξανα η πλάκα και η πλήρης απαξίωση του Ολυμπιακού, οι κοροϊδίες για την εικόνα της ομάδας, για αυτά που άφησε ο Μπέντο, για τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας, για την ήττα στην Λεωφόρο, για την “καθαίρεση” (έτσι το είδαν μερικοί) του Βούζα, για την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή και για την νίκη με την ψυχή στο στόμα (έτσι μας είπαν) επί του Πλατανιά 2-1.

Αρχικά ξεκαθαρίζουμε, για όσους δεν το κατάλαβαν ή για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν, οτι ο Ολυμπιακός με την νίκη αυτή αγκάλιασε το πρωτάθλημα και με νίκη αύριο στην Κέρκυρα πρακτικά μπορεί ακόμη και να το “κλειδώσει”. Αντε, κι αν δεν το κλειδώσει θα φτάνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά σε αυτό. Εντάξει είμαστε ως εδώ; Εντάξει είμαστε.

Όμως, αυτοί που βγήκαν και πανηγύριζαν όταν η κληρωτίδα έβγαλε Ολυμπιακό, ξαφνικά άρχισαν να “μαζεύονται” και να ακολουθούν την πάγια τακτική τους στην οποία είναι πάρα πολύ καλοί εδώ και αρκετά χρόνια. Να δημιουργήσουν δηλαδή το… αντίστοιχο κλίμα που τους βολεύει στο Καραϊσκάκη ενώ ο ημιτελικός του κυπέλλου πλησιάζει.

Είναι γνωστή η προπαγάνδα, όπως και σε αυτή τη περίπτωση του να μιλούν με… υποθέσεις και να βγαίνουν τα αυθαίρετα συμπεράσματα μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλουν να γίνει προκειμένου να φτιάξουμε ένα καλο και…… ομορφο κλίμα τώρα που έρχεται ο πρωτος ημιτελικός. Από προπαγάνδα, μετρ, από αποδείξεις όμως καλύτερα να μη το σχολιάσουμε!

Βλέπετε ωραία τα λόγια αλλά όταν ο Σιόβας είχε δει μια μαλαματίνα να περνάει ξυστά απο το μάτι του στην Τούμπα εκεί δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς. Όταν ο Φιμπογκασον έφαγε τη φωτοβολίδα στη Λεωφόρο δεν έγινε και κατι. Αυτά είναι τα ψιλα γράμματα που δεν έχουν και….. μεγάλη πέραση.

Γιατί ολα αυτά; Είναι μόνο λόγω της συνήθειας που έχει γίνει στρατηγική; Ή μήπως υπάρχει και κάτι ακόμα που θέλουν να το “στολίσουν” με όλα αυτά;

Στην πραγματικότητα, όσο πλησιάζει το παιχνίδι, τόσο περισσότερο φοβούνται μήπως το θηρίο που νομίζουν οτι κοιμάται , ξυπνήσει και κάνει αυτά που επίσης φοβούνται.

Όσο δηλαδή περνούν οι μέρες, αρχίζουν και σφίγγουν τα ζωνάρια και την θέση της χαράς και της απαξίωσης αρχίζει να παίρνει η αβεβαιότητα και η σκέψη μήπως ο Ολυμπιακός ξεσπάσει.

Τα ξέρουμε πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις , οι ειλικρινείς δηλώσεις του Τάκη Λεμονή που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι “φτιάχνεται” και πολύ μάλιστα όταν ακούει πράγματα απαξιωτικά για τον Θρύλο και δεν ξέρει κανείς από που θα του έρθει! Ε ναι λοιπόν. Αυτή την ικανότητα που έχει ο Τάκης να αλλάζει την ψυχολογία και να μεταμορφώνει τον Ολυμπιακό την ξέρουν και είναι ικανή από μόνη της να δημιουργήσει νέα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού σε αυτό το παιχνίδι. Αλλιώς, πως εξηγείται ότι την θέση των πανηγυρισμών και της κοροϊδίας προς τον Θρύλο πήρε η γνωστή τακτική του “φτιάχνω κλίμα πριν το ντέρμπι”;

Όχι κύριοι. Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας. Ούτε θα μιλήσουμε, ούτε θα λέμε, ούτε θα πούμε για να λέγαμε. Εμείς θα κοιτάξουμε την δουλειά μας και θα μιλήσουμε στον αγωνιστικό χώρο όταν έρθει η ημέρα.

Προπαγάνδα εσεις; Γκολ εμεις!

9 και σήμερα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button