«Πεντάρα» στην Μπάτσκα Τόπολα με φόντο το Conference League! [Video]

Πέρυσι τέτοια ημέρα ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 5-2 την σερβική ομάδα στον «Ναό» και εξασφάλισε θέση για τους «32» του Conference League. Στην μυθική κούρσα του προς την κατάκτηση του πρώτου του ευρωπαϊκού τροπαίου.
Με την εξασφάλιση της παρουσίας του στην διοργάνωση με την οποία έγραψε ιστορία, αποτελώντας την πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο συλλόγων που κατακτάει ευρωπαϊκό τρόπαιο, συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.
Συγκεκριμένα πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την βραδιά της 14ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Θρύλος συνέτριψε με 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα στην έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Leaguw κι έτσι εξασφάλισε την τρίτη θέση που του έδωσε τη δυνατότητα να … συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Conference League!
Διοργάνωση, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία, φτάνοντας μέχρι το θρυλικό έπος κατάκτησης στις 29 Μαίου του 2024 κόντρα στην Φιορεντίνα !!
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στη Μπάτσκα Τόπολα, νικώντας 5-2 στο άδειο -λόγω της κυβερνητικής απόφασης- Καραϊσκάκη στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του και τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου ομίλου, συνεχίζοντας στα πλέι-οφ του Conference League. Γκολάρες από Ελ Κααμπί (21′) και Ποντένσε (40′, 42′) στο πρώτο ημίχρονο, ένα αυτογκόλ του Ίλιτς (46′) από κεφαλιά του Ρέτσου στο δοκάρι στο ξεκίνημα του δεύτερου, δύο των Σέρβων μετά από ισάριθμες «ερυθρόλευκες» αμυντικές γκέλες (48′ Τζάκοβατς, 61′ Τσίρκοβιτς) και ένα του Ελ Αραμπί (68′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Με παίκτη λιγότερο από το 60′ οι Σέρβοι λόγω της αποβολής του Κούβελιτς.
Παρά τα δύο γκολ του Ποντένσε, τη μία ασίστ και τις έξοχες ενέργειες του Ροντινέι, τη γεμάτη επιθετική παρουσία του Ελ Κααμπί, κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν για ένα ακόμη ματς ο Κώστας Φορτούνης με τις τρεις ασίστ και την σχεδόν αλάνθαστη παρουσία του μεσοεπιθετικά.