ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμια αναδρομή στο δίκτυο Σχολών του Θρύλου

 

Ο Ολυμπιακός μέσω των Σχολών του έχει επεκταθεί σε τέσσερις Ηπείρους, εξελίσσεται και παρέχει  τεχνογνωσία.

Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει, εξελίσσεται και δημιουργεί Σχολές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε δύσκολους καιρούς η κορυφαάι ελληνική ομάδα δε΄χινει τον δρόμο , ξεφεύγοντας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι των υποδομών, δημιουργώντας Σχολές σε όλα τα μήκη και πλάτη τηες γης.

Ο Θρύλος έχει επεκταθεί σε 4 Ηπείρους, έχοντας ουσιαστική παρουσία, με παροχή τεχνογνωσίας από τα κεντρικά του Ρέντη σε όλους τους συνεργάτες, επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, κοινωνικές δράσεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 ετών από την ημέρα που ιδρύθηκαν οι σχολές του Θρύλου, η ΠΑΕ ανάρτησε ένα κείμενο στο οποίο κάνει μία αναδρομή σε όλες τις σχολές που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

 

Αναλυτικά το κείμενο:

Η αρχή έγινε το 2012 με το Σικάγο να χαράσσει το δρόμο που θα ακολουθούσαν στη συνέχεια πολλοί ακόμα. Σε μία πόλη που συγκεντρώνει εκ των μεγαλύτερων πληθυσμών απόδημων Ελλήνων η προσπάθεια του Γιάννη Κοσμά, διευθυντή της Σχολής, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Εθνικός τίτλος στις ΗΠΑ, επισκέψεις στην Ελλάδα και στον Πειραιά, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται με πάθος για τον δαφνοστεφανωμένο. Ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που έπαιξε κομβικό ρόλο για να ακολουθήσει το επόμενο.

Το Σικάγο ήταν αρωγός για το επόμενο εγχείρημα στις ΗΠΑ. Το 2015 η σκυτάλη πέρασε στη δυτική ακτή και πιο συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια! Η δεύτερη σχολή του Θρύλου ήταν πια γεγονός στην πολιτεία με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων ομογενών, πίσω μόνο από τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα η Καλιφόρνια ξεχώρισε από νωρίς με πληθώρα διακρίσεων, με την Κ16 να έχει μια εκπληκτική διετία το 2015/16 συλλέγοντας κούπες και με αυτόν τον τρόπο έγινε πόλος έλξης για τον ελληνικό –και όχι μόνο- πληθυσμό της πολιτείας, αποτελώντας έτσι το δεύτερο σημείο αναφοράς του Θρύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επισκέψεις στο Ρέντη αλλά και αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού στην Καλιφόρνια σε συνδυασμό με ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ξεκίνησε ως συνήθεια που έγινε κανόνας στο πέρασμα των χρόνων.

H αμερικανική τριπλέτα ολοκληρώθηκε όταν ξεκινούσε το «big bang» των σχολών του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, ήτοι το 2018 αφού η τελευταία τριετία έχει σηματοδοτήσει μια άνευ προηγουμένου διεύρυνση του δικτύου σχολών σε εξωτερικό και εσωτερικό. Γεγονός που έχει καταστήσει τον Ολυμπιακό κυρίαρχο (και) σε αυτό το κομμάτι, συναγωνιζόμενος πλέον τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο.

 

Μετά το Σικάγο και την Καλιφόρνια, ήταν η σειρά της Ουάσινγκτον! Το 2018 η τρίτη σχολή του Θρύλου στις ΗΠΑ ήταν γεγονός και μάλιστα αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα (Washngton DC).

Ο υπεύθυνος της Σχολής, Χάρης Καραγιώργος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Η σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Ουάσινγκτον επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα πρώτου επιπέδου ποδοσφαιρικό κλαμπ στη μητροπολιτική περιοχή της DC. Όντας μέλος του δικτύου σχολών του Ολυμπιακού, στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να επιτύχουν το μέγιστο σε τομείς όπως οι ποδοσφαιρικές δεξιότητες, η ομαδικότητα και τα ηγετικά προσόντα. Σαν κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού, είμαστε ενωμένοι στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους παίκτες όλων των ηλικιακών ομάδων μια πρώτης τάξεως εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button