ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν σου …απαγορεύουν να παίξεις άμυνα αλλά επιτρέπουν το… ξύλο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έκανε την καλύτερη των εμφανίσεων του στο ματς με τη Μονακό,εκεί όπου γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα, προκαλεί όμως τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι δεν αναφέρεται η εχθρική διαιτησία που έτυχε η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Παρατηρώ τους ειδικούς στο μπάσκετ να έχουν μια δεύτερη και τρίτη σκέψη για το εχθρικό των Ρεφερι στο ΣΕΦ.  Και επειδή το μπάσκετ είναι θέμα ψυχολογίας και επειδή στο παρελθόν έχουμε ζήσει τέρατα ήταν πραγματικά αδύνατο για μια ομάδα να κερδίσει την σκληρή Μονακό μόνο με τρίποντα.

Κάθε μπάσιμο παίκτη του Ολυμπιακού γινόταν με αίμα -δάκρυα και ιδρώτα και βέβαια τα σφυρίγματα για φάουλ ήταν ελάχιστα. Κάπως έτσι και αφού οι Πειραιώτες κατάλαβαν ότι δεν κάνουν ζαφτι άρχισαν τα σουτ.Και ακόμα και στις νίκες του ο Ολυμπιακός στα τρίποντα δεν είναι και ο καλύτερος με κακά ποσοστά.

Την ίδια ώρα ο Τζέιμς έκανε ρεσιτάλ θεάτρου με φάουλ που δεν έγιναν ποτέ, τεχνική ποινή στον Μακ κισικ , άγνωστο για ποιο λόγο, και με τους Γάλλους να κερδίζουν ψυχολογία φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ήττα δεν είναι καταστροφή,αλλά το μήνυμα που βγήκε ,όταν σε μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα απαγορεύεται να παίξει άμυνα ,μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει.

Πάλι καλά που συγκρατήθηκε ο κοσμος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button