ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν καταλαβαίνεις πως είχε φτάσει πια η μεγάλη στιγμή…

Παρά το γεγονός πως ο καλός συνάδελφος Κώστας Παλαιολόγος παρουσίασε το σαν σήμερα, που δεν είναι άλλο από την νίκη 82-76 επί του Παναθηναϊκού και την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ μετά από 15 “πέτρινα”, μαύρα κι άραχνα χρόνια, υπάρχει μία φωτογραφία που από μόνη της κρύβει μία ιστορία.

Αυτή ακριβώς έιναι και η έξτρα ανάμνηση που θα παραθέσουμε γιατί  ο συμβολισμός της είναι τεράστιος.

Ο Παναθηναϊκός, που τόσα χρόνια κατακτούσε το πρωτάθλημα βρισκόταν μεν πίσω στο σκορ εκείνη τη στιγμή, συγκεκριμένα στο 80-76 έκανε την δική του ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει. Λογικό ήταν μετά από τόσα χρόνια που ο Ολυμπιακός έφτανε πολλές φορές στην πηγή αλλά νερό δεν έπινε, να ξυπνήσουν κάποια “φαντάσματα” που τον στοίχειωναν τόσα χρόνια. Όμως αυτό θα άλλαζε. Είχε έρθει η στιγμή και το νιώσαμε όλοι μας.

Πότε;

Στην ασίστ του Παπανικολάου προς τον Πρίντεζη, ο οποίος κάρφωσε βασιλικά για να διαμορφώσει και το μετέπειτα τελικό σκορ 82-76.

Την στιγμή που ο Γιώργος σηκώνεται να καρφώσει, προτού η μπάλα περάσει το διχτάκι, ο Παπανικολάου έχει ήδη σηκωθεί στον αέρα και πανηγυρίζει με υψωμένη την γροθιά του! Μία στιγμή που δεν πρόκειται να λησμονήσει κανείς. Ούτε εκείνος που το είδε μέσα από το ΣΕΦ, ούτε εκείνοι που το είδαν από το ριπλέι στην τηλεόραση.

Η μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό είχε φτάσει. Ο Παπ το ήξερε, ο Πρίντεζης το ήξερε, το ξέραμε όλοι. Δεν χανόταν πια αυτό το πρωτάθλημα. Ο Θρύλος επέστρεφε στην κορυφή. Και μετά δάκρυα συγκίνησης και χαράς ταυτόχρονα που ο κοσμοαγαπητός Ολυμπιακός επέστρεφε στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 15 πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, αμφισβήτησης, απαξίωσης και κάποιες φορές παρατημένος από όλους κι από όλα…

Ήταν και είναι ο δικός μας Ολυμπιακός. Ο Θρύλος μας για τον οποίο πάντα θα είμαστε υπερήφανοι. Ένα κάρφωμα και άλλαξε όλη η ιστορία! Σας ευχαριστούμε… Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα σας ευχαριστούμε Γιώργο και Κώστα για αυτό το στιγμιότυπο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close