ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν η Ευρώπη υποκλίθηκε στoν Αυτοκράτορα Θρύλο! (Video)

Στις 25 Μαϊου του 2002 ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο θριαμβεύοντας της οικοδέσποινας Χόνβεντ με 9-7 στη Βουδαπέστη.

Μνήμες της κορυφαίας στιγμής (σ.σ. μέχρι την επόμενη στην Γένοβα) της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού ξυπνάει η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώνονται 18 ολόκληρα χρόνια από την βραδιά της 25ης Μαϊου του 2002, όπου ο Θρύλος με τον Ζόλταν Κάσας και βοηθό τον σημερινό του προπονητή Θοδωρή Βλάχο, στην άκρη του πάγκου του στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, προκαλώντας τον θαυμασμό σύσσωμης της «Γηραιάς Ηπείρου»

Τέτοια βραδιά, στο νησί της Μαργαρίτας στην Βουδαπέστη διεξάγονταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Πόλο Ανδρών.

Ο Ολυμπιακός μεγαλούργησε και παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου πόλο απέναντι στην οικοδέσποινα Χόνβεντ, την οποία υπέταξε με 9-7 και ανέβηκε δικαιότατα και πανάξια στο θρόνο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη χρονικά ελληνική ομάδα που πετύχαινε τέτοιο επίτευγμα, αναδεικνύοντας Νγια μία ακόμη φορά το μεγαλείο του!

Το μαγικό διήμερο στη Βουδαπέστη θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη εκείνων που βρέθηκαν στην Ουγγαρία και φυσικά στη μνήμη των μελών εκείνης της της ομάδας.

Τα επτάλεπτα με πρώτη την Χόνβεντ: 2-1, 1-3, 1-3, 3-2.

ΧΟΝΒΕΝΤ (Ιστβαν Κόβακς): Ι. Τοθ 2, Α. Μπάρανι 2, Α. Τάκατς 2, Γ. Γιάγκερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζόλταν Κάσας, Θοδωρής Βλάχος): Καλακώνας 3, Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος, Πλατανίτης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button