ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Μετράει μόνο η νίκη

Η ώρα των ομίλων του Europa League ξεκινά αύριο βράδυ για τους «ερυθρόλευκους». Πλέον, σε αυτή τη φάση, το ζητούμενο είναι ένα. Οι τρεις βαθμοί. Σε αυτή τη φάση μετράει μόνο ένα πράγμα για τον Ολυμπιακό. Μετράει μόνο είναι η νίκη. Αυτοί που θα «κυνηγήσουν» με όλα τα μέσα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του. Δεν είναι απλά για να μπει με το… δεξί ο πρωταθλητής Ελλάδας στη φάση των ομίλων. Είναι ένα αποτέλεσμα που θα δώσει χρόνο στην ομάδα, θα της διώξει το άγχος και την πίεση.

Κακά τα ψέματα, τον τελευταίο καιρό οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού δεν ήταν καλές. Ούτε στα καλοκαιρινά προκριματικά, ούτε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Κατά διαστήματα ήταν εξαιρετικός, αλλά συνολικά σε ολόκληρο το ματς όχι. Κι αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα κληθεί να λύσει ο Μαρτίνς. Κακά τα ψέματα, οι ευθύνες που έχει είναι πολλές. Εκείνος οφείλει να αλλάξει τα πράγματα, να δώσει μια άλλη πνοή στον Ολυμπιακό. Να του αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο για να μπορέσει να πάρει τα πάνω του και να αποδώσει το ποδόσφαιρο που έχουν όλοι κατά νου.

Στο ματς με την Αντβέρπ ακόμα και το… μισό μηδέν μου κάνει. Και εμένα και σε όλους. Όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού. Η νίκη θα δώσει στην ομάδα και… αέρα και χρόνο. Αέρα να «αναπνεύσει» για να μπορέσει να πατήσει καλύτερα στα πόδια της. Χρόνο γιατί τον χρειάζεται αυτή την ώρα, ώστε να ηρεμήσει και με τα νικηφόρα αποτελέσματα να αποβάλλει την έντονη πίεση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

Η εικόνα του τελευταίου ημιώρου στο ματς με τον Ατρόμητο αποτελεί καλή βάση για τη συνέχεια. Εάν «χτίσουν» οι πρωταθλητές πάνω σε αυτό το διάστημα και την εμφάνισή τους, η συνέχεια θα είναι δεδομένα καλύτερη. Απλά θα πρέπει να υπάρχει αφενός ηρεμία, αφετέρου υπομονή. Να εφαρμοστεί το πλάνο, να τηρηθεί χωρίς παρέκκλιση και παράλληλα να υπάρχει καθαρό μυαλό για να πετύχει ο Ολυμπιακός το στόχο του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button