ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός made in Greece

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο, δημιουργώντας μια νέα ομάδα για τη σεζόν 2020-21.

Ο Ολυμπιακός περνά σε μια άλλη… φάση όσον αφορά στην ομάδα που θα δούμε στα παρκέ τη σεζόν 2020-21. Είναι δεδομένο και ξεκάθαρο το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα σε συνεργασία με τη διοίκηση. Κι αυτό φανερά έχει έναν άξονα. Την τόνωση, την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Η μεταγραφή του Λαρεντζάκη και η επικείμενη επιστροφή του Σλούκα αυτό δείχνουν. Και όχι μόνο!

Την Τρίτη υπήρξε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Πρίντεζη. Μια κίνηση «κλειδί» από πολλές απόψεις. Δεν είναι μονάχα θέμα αξίας του «Πριντ», που παρότι τα χρόνια περνούν παραμένει ένα από τα καλύτερα «4άρια» στην Euroleague. Ακολουθεί και η ανανέωση του συμβολαίου του Σπανούλη για να «δέσει» όλο το πράγμα. Μετά τον υπαρχηγό και ο αρχηγός θα παραμείνει στην ομάδα και τη σεζόν 2020-21 και θα προσφέρει πολλά, όπως και ο Πρίντεζης, τόσο με την αξία και την ποιότητά τους όσο και με την εμπειρία τους. Είναι απαραίτητη η παραμονή τους, διότι θα συμβάλλουν και εκείνη στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε καθώς σε δύο-τρία χρόνια το αργότερα θα έχουν αποχωρήσει αμφότεροι από την ενεργό δράση.

Όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει τους Έλληνες παίκτες. Σε αυτούς εντάσσεται και ο Βεζένκοφ. Μια περίπτωση παίκτη που πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό και θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας. Όχι μόνο λόγω ικανοτήτων, αλλά και λόγω ηλικίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοιτάζουν μόνο το παρόν, αλλά ρίχνουν ματιές και στο μέλλον, στο… αύριο της ομάδας.

Δεν αποκλείεται, δε, αφού κλείσουν τα ανοικτά «μέτωπα» να φωνάξουν και τον Κώστα Παπανικολάου για να καθίσουν στο τραπέζι, ώστε να ανανεώσουν πρόωρα οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους. Υπάρχει και ο Χαραλαμπόπουλος που θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ είναι και τα παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Νικολαΐδης, ο Χρηστίδης και τα άλλα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία.

Την προηγούμενη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν βάρος στο ελληνικό στοιχείο, η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές την Euroleague. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον, όμως είναι δεδομένο πώς ο «νέος» Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός made in Greece, έχει προοπτικές για κάτι καλό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button