ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κλήρωση του επόμενου Champions League στην Αθήνα

Αυτό αποφασίστηκε από την UEFA. Θα γίνει τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξεχωριστή στιγμή για την Ελλάδα και την Αθήνα. Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, οι κληρώσεις της φάσης των ομίλων για το Champions League και το Europa League θα γίνουν στη χώρα μας, τον προσεχή Οκτώβριο.

Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαίρου στον πλανήτη θα είναι στραμμένη στην ελληνική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου εκτός από τις κληρώσεις για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα γίνει και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας», αλλά και πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η επιβεβαίωση της είδησης δεν έγινε από αξιωματούχους της UEFA, αλλά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι: «Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου».

Αυτό που μέτρησε ιδιαίτερα ήταν η στάση της Ελλάδας πάνω στο θέμα της πανδημίας, τα άμεσα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και η πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της UEFA και οριστικοποίησαν την επιλογή της Αθήνας για τις δύο κληρώσεις και την απονομή της «Χρυσής Μπάλας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button