ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: «Κλειδί» το κεφάλαιο δημιουργία

Αν και οι απουσίες έχουν χαρακτηρίζει τη σεζόν, μέχρι τώρα, για τους «ερυθρόλευκους», υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο. Αυτό είναι το κομμάτι των ασίστ. Καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ποντάρει σε αυτό. Ολυμπιακός: «Κλειδί» το κεφάλαιο δημιουργία.

Η δημιουργία του Ολυμπιακού

Λοιπόν, φέτος οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν σχεδόν 21 ασίστ (μ.ο.) σε όλες τις αναμετρήσεις τους. Δηλαδή σε Ευρώπη και Ελλάδα, σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 12 από τις 18 που έχουν δώσει, είχε πάνω από 20 ασίστ. Αντίθετα μόλις σε 6 ματς δεν κατάφεραν να φτάσουν αυτό το όριο. Ωστόσο υπάρχουν οι δύο «αναγνώσεις» για τις επιδόσεις που έχει ο Ολυμπιακός έως τώρα. Καθώς στα δύο ματς που είχε μόλις 12 ασίστ, δηλαδή εκεί που οι αντίπαλοι «έκοψαν» τη δημιουργία του Θρύλου, είχε δύο ήττες. Αλλά αυτό δεν είναι το ουσιαστικό πρόβλημα.

Διότι σκόραρε 53 πόντους κόντρα στην Αρμάνι (σ.σ.: στο Μιλάνο) και 54 πόντους με τον Παναθηναϊκό (σ.σ.: στο ΣΕΦ), αντίστοιχα. Άρα ήταν οι δύο κάκιστες, επιθετικά βραδιές ως τώρα στη σεζόν! Ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς πώς οι αντίπαλοί του πέτυχαν 65 και 66 πόντους, αντίστοιχα. Για την ακρίβεια, ως αμυντικές επιδόσεις δεν είναι καθόλου κακές. Επομένως αυτές οι ήττες ήταν απόρροια της κακής, επιθετικής λειτουργίας. Επίσης αυτή προήλθε από την κάκιστη δημιουργία.

Το «κλειδί» του Ολυμπιακού

Ωστόσο στα τελευταία 4 ματς ματς που οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ισάριθμες νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν ανεβάσει τους μέσους όρους της. Δηλαδή δεν έχουν πέσει κάτω από τις 21 ασίστ. Επιπλέον, ο μέσος όρος του Ολυμπιακού είναι 24,3 ανά ματς. Δηλαδή σχεδόν 4 πάνω από το μέσο όρο της σεζόν! Άρα αυτό είναι ένα δείγμα της επιθετικής λειτουργίας, της καλής κυκλοφορίας και του ομαδικού παιχνιδιού. Κατά συνέπεια τώρα που επιστρέφουν και οι τραυματίες, ο νταμπλούχους Ελλάδας θα έχει υψηλότερα ποσοστά. Διότι θα «φύγει» και η κούραση, σωματική και πνευματική. Έτσι θα είναι πιο εύκολες οι πολλές ασίστ. Ολυμπιακός: «Κλειδί» το κεφάλαιο δημιουργία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button