ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Ιστορική δικαστική νίκη επί της Λάρκινς

 

Το καλοκαίρι του 2016 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ήρθε σε συμφωνία με την Ερλάνα Λάρκινς, η οποία προερχόταν από το WNBA και μάλιστα το 2012 είχε στεφθεί πρωταθλήτρια, έχοντας ένα γερό βιογραφικό πίσω της. Παρότι λοιπόν η Αμερικανίδα σέντερ είχε υπογράψει συμβόλαιο με τις Ερυθρόλευκες, δεν ήρθε στην Ελλάδα, κάτι που την προετρεψε σε αλλαγή του προγραμματισμού της.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όμως αλλά και ο χορηγός των πρωταθλητών Ελλάδος, Γιώργος Λεριώτης, θέλησαν να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα και να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν, η ιστορία έδειξε ότι ορθά έπραξαν. Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, το ΒΑΤ, και το αποτέλεσμα ήταν η Λάρκινς να καλείται πλέον να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ!

Για την ομάδα του Πειραιά επιδικάστηκε ένα ποσό κοντά στα 100 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβληθεί από την πλευρά της Αμερικανίδας σέντερ.

Πιο συγκεκριμένα το ΒAT αποφάσισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να λάβει 71.250 δολάρια και 3.780 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του +5% που είναι οι τόκοι) από την Λάρκινς και τους εκπροσώπους της, την ώρα που η πλευρά της πρέπει να πληρώσει αποζημίωση και δικαστικά έξοδα που είναι κοντά στις 25 χιλιάδες ευρώ!

Μετά από αυτήν την υπόθεση και την εξέλιξη της ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ευχαριστημένος που δικαιώθηκε ηθικά σε μια τέτοια περίπτωση.

Δεν είναι και πολλές οι στιγμές που ομάδες καταφέρουν να απολαμβάνουν τέτοιες «νίκες», όμως οι Ερυθρόλευκες είχαν κάθε δικαίωμα να κινηθούν νομικά και θα επιβραβευτούν για αυτήν τους την κίνηση.

Μάλιστα αυτό θα μπορεί εύκολα να είναι μία καλή αρχή και για υποθέσεις που εκκρεμούν για τον Ολυμπιακό και δεν είναι απίθανο να λυθούν μέσα από την δικαστική οδό, υποθέσεις που είναι για θέματα εντός και εκτός συνόρων.

πηγή Tο10.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button