ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όλα τα ματς απαιτούν μεγάλη προσπάθεια» [Video]

Στις ιδιαιτερότητες, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας που κρύβει για τον Ολυμπιακό η αυριανή αναμέτρηση με την Άλμπα αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

 

Με τον δείκτη αποφασιστικότητας στα ύψη προσεγγίζουν στον Ολυμπιακό την αυριανή αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου για την δέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα (21:00, NS Prime).
Κάτι που διαφαίνεται και από τις δηλώσεις του προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας Γιώργου Μπαρτζώκα
«Αναλύουμε με τους παίκτες μου πως θα μείνουμε συμπαγείς για 40 λεπτά στο παιχνίδι», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει Άλμπα Βερολίνου!

Αναλυτικά:

«Δεν υπάρχει κάτι που κρατάς ή δεν κρατάς. Δεν μπορούμε να κρατάμε ότι μας συμφέρει και ότι δεν μας συμφέρει να το αφήνουμε στην άκρη», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, κατόπιν σχετικής ερώτησης. «Αυτή τη στιγμή χάσαμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι δεδομένο. Ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό, οδηγώντας το σκορ για περίπου 32 λεπτά. Όμως, στο τέλος δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας, έτσι ώστε να το κερδίσουμε. Τους δώσαμε αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, ήταν ένα ματς που πάει πέρασε. Πριν την προπόνηση κάναμε μια ανάλυση με τους παίκτες για το που πρέπει να βελτιωθούμε και πως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και συμπαγείς σαράντα λεπτά στο παιχνίδι. Βλέπετε πως η Ευρωλίγκα είναι φοβερά ανταγωνιστική. Όλοι παίζουν με μεγάλο κίνητρο, όλοι έχουν προσόντα, όλοι έχουν ικανότητες και κάθε ματς έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική προσέγγιση και ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο.
Η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρουν πολύ τη μπάλα και παρότι ξεκίνησαν με ένα καλό ρεκόρ, δεν είναι μια ομάδα που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Και χθες ήταν μπροστά στο σκορ πέντε πόντους και τελικά έχασε στην παράταση. Να περιμένουμε, λοιπόν, όλοι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας σίγουρα το περιμένουν. Η Άλμπα είτε μέσα είτε έξω παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο. Μια ομάδα που πασάρει πολύ πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει καλούς παίκτες και όπως έχω ξαναπεί όλα τα ματς της Ευρωλίγκας απαιτούν μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να κερδίσεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button