ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες – Έχει δρόμο ακόμα

Το ματς με τον ΠΑΟ στο Μαρούσι δεν είχε θετική έκβαση για τους πρωταθλητές. Σε ένα τόσο σημαντικό ματς, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν με πολλά προβλήματα. Ο Πέριτς ήταν ανέτοιμος, ο Παγένκ τραυματίστηκε στο πρώτο σετ. Δεν είναι δα και λίγο να παίζεις εκτός έδρας, ένα τόσο δύσκολο ματς, χωρίς δύο βασικά στελέχη της ομάδας. Δύο ξένους που δίνουν πολλά, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης και στην μπλοκ άμυνα.  Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες – Έχει δρόμο ακόμα.

Οι λεπτομέρειες αλλάζουν τα δεδομένα

Για όσους ξέρουν βόλεϊ και δεν κάνουν κριτική μόνο μετά τις ήττες, ας δούμε την κατάσταση ως έχει. Ο Πέριτς ήταν ανέτοιμος. Τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε κάνει μόλις μια προπόνηση. Πήγε έτσι σε ένα τόσο σημαντικό ματς, όπως αυτό με τον ΠΑΟ στον Άγιο Θωμά. Στα δύο πρώτα σετ ήρθε από τον πάγκο, στο τρίτο ήταν βασικός. Αλλά δεν είχε ρυθμό, δεν είχε καλές ανάσες. Δεν είναι έτοιμος για ένα ματς τόσο υψηλών απαιτήσεων. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πρωταθλητές έχασαν και τον Παγένκ. Σε κομβικό σημείο. Στο 16-14 του πρώτου σετ. Εκεί που το ματς ήταν ακόμα ανοικτό, ο Σλοβένος κεντρικός τραυματίστηκε. Στο βόλεϊ, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Με τόσα πολλά και σημαντικά προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν.

Πώς θα ήταν το ματς αν είχε συμβεί το αντίθετο

Σκεφτείτε το κι αλλιώς. Αν ο Παναθηναϊκός είχε ανέτοιμο τον Βαν Ντεν Ντρις. Κι αν έχανε μέσα στο ματς, με τραυματισμό στο πρώτο σετ, είτε τον Στάλεκαρ, είτε τον Ρανγκέλ. Δεν θα ήταν άλλη η εικόνα του ματς. Ενδεχομένως να είχε και εντελώς διαφορετική εξέλιξη η αναμέτρηση. Οπότε για όλους εκείνους που απόψε θα αρχίσουν την «κριτική», ας σκεφτούν πρώτα τα δεδομένα. Αν συνυπολογίσουμε και το πρόβλημα με την αλλαγή διαγωνίου στα μέσα της σεζόν. Ο Τέπαν ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τη σταθερότητα και τη διάρκεια. Στο ένα ματς μπορεί να είναι εξαιρετικός, στο άλλο μπορεί να μην βοηθήσει τόσο.

Έχει ακόμα πολύ δρόμο η σεζόν

Όπως και να το κάνουμε, όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η διαφορά είναι 5 βαθμοί από την πρώτη θέση. Αλλά έχει ακόμα 6 ματς. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η αναμέτρηση στο Ρέντη, στο «Μελίνα Μερκούρη», με τον ΠΑΟ. Ο οποίος το Σάββατο πάει στη Σύρο για το ματς με τον φορμαρισμένο Φοίνικα. Όλα μπορούν να αλλάξουν. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, αυτό που πρέπει να κάνει είναι ένα. Ανασύνταξη, δουλειά και προσήλωση στους στόχους. Είναι ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί. Να παλέψει μέχρι τέλους και να τα δώσει όλα για τους δύο εγχώριους τίτλους που έχει μπροστά της. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες – Έχει δρόμο ακόμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button