ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πλάγιοι μπακ απόντες από το επιθετικό παιχνίδι

Ένα δομικό θέμα του φετινού Ολυμπιακού, καθώς κανείς από τους υπάρχοντες παίκτες στα άκρα της άμυνας δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε.

Τρίτο φετινό ματς για τους «ερυθρόλευκους» ήταν αυτό της Τετάρτης με τη Λουντογκόρετς. Είναι χαρακτηριστικό πώς οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού δεν έχουν βοηθήσει όσο θα μπορούσαν, Ούτε ο Λαλά, ούτε ο Ανδρούτσος στα δεξιά, ούτε ο Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά. Εξαίρεση ο Σισέ που κάλυψε όλη την αριστερή πτέρυγα στη ρεβάνς με την Νέφτσι, στο Μπακού, αλλά ήταν μια επιλογή ιδιαιτέρων συνθηκών από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Το ζήτημα είναι πώς οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν παίρνουν από τους πλάγιους αμυντικούς τους βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι. Όπως θέλει να παίζει ο Πορτογάλος τεχνικός, τα πλάγια μπακ πρέπει να έχουν καταλυτική συμμετοχή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων. Ποιός να ξεχάσει το ρόλο και την προσφορά που είχαν προ διετίας Ομάρ και Τσιμίκας στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων»!

Όταν υπάρχουν στα δεξιά ο Ανδρούτσος και ο Λαλά που μια σέντρα της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν, τι να λέμε τώρα! Όσον αφορά στον Ρέαμπτσιουκ, τα ίδια και χειρότερα. Μια σέντρα της προκοπής δεν έχει καταφέρει να κάνει! Ο νεαρός Αποστολόπουλος έχει ταλέντο, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για να «πέσει» στα… βαθιά.

Γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς. Διότι θέλει να δώσει πλάτος στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, να ανοίξει το γήπεδο, αλλά χωρίς να έχει τους παίκτες που να μπορούν να το πράξουν, δεν μπορεί να γίνει… θαυματοποιός!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button