ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Βρσάλικο είναι το δεξί μπακ που ήθελε ο Ολυμπιακός

Μέσα σε 45 λεπτά δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο ακόμα κι ένα ημίχρονο κόντρα στην Άλκμααρ φτάνει για να καταλάβει κανείς τα βασικά, τα σημαντικά. Ο Βρσάλικο είναι το δεξί μπακ που ήθελε ο Ολυμπιακός.

Ο Βρσάλικο είναι ποιοτικό δεξί μπακ

Σίγουρα δεν περιμέναμε την πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού για να καταλάβουμε τί μπορεί να προσφέρει. Εντούτοις, ο Κροάτης δεξιός μπακ κατέθεσε τα πρώτα δείγματα γραφής ως εντεκαδάτος παίκτης. Η ποιότητά του κάνει μπαμ. Μια-δυο φορές συμμετείχε και στο επιθετικό παιχνίδι. Βγήκε μπροστά και έδειξε πώς θα έχει σημαντικό ρόλο. Ακόμα δεν είναι έτοιμος. Δεν έχει φτάσει ούτε στο 30%-40% των δυνατοτήτων του. Είχε όρεξη για συνεργασίες, αλλά ακόμα δεν έχει βρει «χημεία» με τους συμπαίκτες του. Έδειξε με τις κινήσεις, ειδικά τα overlap πώς όταν θα είναι όπως θέλει, θα κάνει τη διαφορά. Θα δώσει άλλη οντότητα στο δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα άκρα.

Έπαιξε πολύ με το μυαλό

Βλέποντας ότι ακόμα δεν είναι στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλει, ήταν πολύ προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Από την πλευρά του δεν έγινε απολύτως τίποτα. Είχε σωστές τοποθετήσεις στο χώρο. Έπαιξε αρκετά κοντά σε Παπασταθόπουλο και Σισέ και έδειξε πώς ξέρει πώς να «γεμίσει» το χώρο, ακόμα και να γίνει έστω και στιγμιαία τρίτο στόπερ αν το απαιτήσουν οι συνθήκες μιας αναμέτρησης. Επιπλέον είχε άνεση. Αν σκεφτούμε πώς έχει κάνει με την ομάδα τέσσερις προπονήσεις όλες κι όλες, καταλαβαίνει κανείς πώς ημέρα με την ημέρα θα εγκλιματίζεται και θα προσφέρει πολλά. Ο Βρσάλικο είναι το δεξί μπακ που ήθελε ο Ολυμπιακός.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός δημιουργικά είχε θέματα. Η τριάδα των Κανέ, Μαντί και Αγκιμπού δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο Κανέ ανασταλτικά κάνει πολλή δουλειά. Οι άλλοι δύο έχουν ο καθένας τα δικά του ζητήματα. Στο ματς του Ισραήλ, θα πρέπει ο Πορτογάλος να δοκιμάσει κάτι άλλο, διαφορετικά οι «ερυθρόλευκοι» θα μπλέξουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button