ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός τους διέλυσε – Αλλά έχει και συνέχεια

Η 4η σερί νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟ, τη φετινή σεζόν, έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά στους «πράσινους»! Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ επανεμφανίστηκε, μέσω της απόφασης καρατόμησης τεσσάρων κορυφαίων στελεχών στην ομάδα. Μέσα σε λίγο λεπτά έφυγαν οι πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής, ο τζένεραλ μάνατζερ και ο προπονητής. Πιο σωστά, τους τέλειωσαν. Ο Ολυμπιακός τους διέλυσε – Αλλά έχει και συνέχεια.

Η συμπαντική νομοτέλεια

Η ιδιοκτησία της «πράσινης» ΚΑΕ που για 22 μήνες ήταν απούσα από την ομάδα, έκανε την επανεμφάνισή της. Σχεδόν δύο χρόνια τώρα έλειπε. Βλέπετε υπάρχει μια συμπαντική νομοτέλεια. Ύβρις – Άτις – Νέμεσις – Τείσις! Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητές τους. Ένιωθαν άτρωτοι. Νόμιζαν πώς είναι «τσιφλικάδες» στο ελληνικό μπάσκετ! Εκείνοι έκαναν… κουμάντο σε όλα. Αλλά αυτό ξεπερνούσε τα όρια. Με τη συμπεριφορά τους διέπρατταν «Ύβριν»! Η συνέχεια γνωστή. Ήρθε η Άτις. Και ακολούθησε η Νέμεσις! Η θεία δίκη. Όσα μεσολάβησαν, ειδικά την τελευταία διετία, δείχνουν πολλά. Για να φτάσουμε και στην Τείσιν! Όλα εδώ «πληρώνονται» και ακόμα δεν έχει τελειώσει αυτή τη διαδικασία. Δεν έχει ολοκληρωθεί αυτό που θα γίνει. Ο Ολυμπιακός θα το πάει #mexritelous και θα τους διαλύσει, ολοκληρωτικά, σε μπασκετικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός τους διέλυσε

Πέταξαν «λευκή πετσέτα» και χάθηκαν από το προσκήνιο. Θόλωσαν γιατί πίστεψαν ότι εκείνοι είναι και κανείς άλλος. Όταν, δε, η ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός πήρε αρχικά την απόφαση να αποχωρήσει από τον ημιτελικό του Κυπέλλου και εν συνεχεία από το πρωτάθλημα, η άλλη πλευρά ένιωθε πανίσχυρη. Αλλά δεν είχε καταλάβει πώς έρχονταν το τέλος της. Το #mexritelous δεν αφορούσε μόνο την νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό μπάσκετ. Ήταν μια πιο περίπλοκη έννοια! Εκεί, λοιπόν, έγινα πολλές τοποθετήσεις. Ειπώθηκαν πολλά χωρίς σκέψη. Πάνω στη στιγμή και την αίσθηση της επικράτησης που μπορεί να πίστευαν ορισμένοι ότι είχαν πετύχει. Το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν ό,τι επακολούθησε. Να τους διαλύσει ο Ολυμπιακός όπως δεν το περίμεναν. Με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης!

Κινήσεις… πανικού ή «λευκή» πετσέτα

Πριν από μερικές ώρες η ιδιοκτησία «τέλειωσε» τους Τάκη Τριαντόπουλο, Νίκο Παππά, Δημήτρη Διαμαντίδη και Δημήτρη Πρίφτη. Επαναφέροντας στην «πράσινη» ΚΑΕ ένα γνώριμο πρόσωπο. Τον Αργύρη Πεδουλάκη. Αυτή τη φορά όχι ως head coach, αλλά ως τεχνικό διευθυντή. Επιπλέον, το όνομα που ακούγεται ως ο βασικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Πρίφτη στον πάγκο είναι ο Γιώργος Βόβορας.

Ο Πεδουλάκης έχει πάει τρεις φορές στον ΠΑΟ ως προπονητή και ισάριθμες τον έδιωξαν. Ο δε Βόβορας έμεινε λίγους μήνες και είχε την ίδια τύχη. Αλλά αυτούς επέλεξε ξανά, άμεσα ή έμμεσα, η ιδιοκτησία της «πράσινης» ΚΑΕ. Αυτές είτε είναι κινήσεις… πανικού είτε κινήσεις που δείχνουν πώς πέταξαν «λευκή» πετσέτα. Εκτός κι αν πιστεύουν πώς με τον Βόβορα στον πάγκο θα αλλάξουν την μοίρα τους. Αυτή είναι προδιαγεγραμμένη. Ο Ολυμπιακός τους διέλυσε – Αλλά έχει και συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button