ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός στο επόμενο Champions League

Το προσεχές διάστημα θα είναι «καυτό» σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε στο θέμα γύρω από τη Ρωσία και την παρουσία της ή όχι στα κύπελλα Ευρώπης. Η αποβολή της από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεοτέρας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διεθνών συνομοσπονδιών, δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο για το μέλλον. Το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Ο Ολυμπιακός στο επόμενο Champions League.

Η Ελλάδα κερδίζει μια θέση

Η FIFA και η UEFA έχουν αποβάλλει μέχρι νεοτέρας τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που δεν αλλάξει τη φετινή σεζόν. Άρα η όλη «συζήτηση» πάει για την επόμενη, αγωνιστική περίοδο. Θα είναι οι ρωσικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης; Με τα τωρινά δεδομένα και στη στάση των Ρώσων στο κομμάτι της εισβολής στην Ουκρανία, με τίποτα! Αν, λοιπόν, επαληθευτεί αυτό, τότε αλλάζουν ορισμένα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα προκριματικά. Η Ελλάδα είναι στη 18η θέση του UEFA ranking και με αυτή την εξέλιξη, θα βρεθεί στο Νο 17. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει και τον Ολυμπιακό.

Τα νέα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Αν, λοιπόν, οι ρωσικές ομάδες δεν συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κερδίσουν έναν προκριματικό γύρο. Και τουλάχιστον δέκα επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Κανονικά, ο Ολυμπιακός θα μπει στο επόμενο Champions League από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Δίνοντας το πρώτο τους ματς είτε στις 5 είτε στις 6 Ιουλίου, με τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα. Με την απουσία ρωσικών ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο. Κάτι που σημαίνει πώς το πρώτο τους επίσημο ματς για τη νέα σεζόν στην Ευρώπη να διεξαχθεί στις 19 ή 20 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 26-27 Ιουλίου, αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός στο επόμενο Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button