ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός στο σωστό δρόμο – Ο Μαρτίνς;

Ο Ολυμπιακός στο σωστό δρόμο – Ο Μαρτίνς; Μετά και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, το ερώτημα είναι εύλογο και παραμένει αναπάντητο. Γιατί το αναφέρω αυτό; Διότι ο Πορτογάλος έδειξε για μια ακόμα φορά να μην έχει καθαρό μυαλό. Οι επιλογές του δεν λειτούργησαν, βάσει όσων είχε σχεδιάσει. Δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Το 0-0 με τον Ατρόμητο δεν μου λέει ως αποτέλεσμα τίποτα. Ευκαιρίες έγιναν, φάσεις βγήκαν, μόνο το γκολ έλειψε. Οι προπονητές και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου επισημαίνουν πώς μια ομάδα που κάνει ευκαιρίες, να μην την φοβάσαι. Μια βραδιά μπορεί η μπάλα να μην μπαίνει! Θα συμβεί κι αυτό… Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι αυτό. Σε μια άλλη μπορεί να δύο ή τρεις φάσεις, να βάλεις δύο ή τρία γκολ. Στο τελευταίο ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί. Το πρόβλημα ήταν η πρώτη ώρα, ως το 60ό λεπτό.

Ολυμπιακός – Μαρτίνς: Ακόμα «ψάχνεται» ο Πορτογάλος

Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι οι επιλογές και η διαχείρισή του Μαρτίνς. Τι σημαίνει αυτό; Στα πρώτα ματς της χρονιάς, ποτέ δεν ξεκίνησε με ενδεκάδα που είχε δύο φορ μέσα. Συνήθως, το πλάνο ήταν ο δεύτερος επιθετικός να έρχεται από τον πάγκο, για να δώσει λύσεις όταν μια αναμέτρηση δεν κυλούσε ομαλά. Επίσης, η εμμονή του Πορτογάλου προπονητή να μην έχει η ομάδα ένα σταθερό σύστημα αποτελεί θέμα. Ο ίδιος δεν έχει κατασταλάξει. Ο Ολυμπιακός στο σωστό δρόμο – Ο Μαρτίνς;

Ο Ολυμπιακός στο σωστό δρόμο - Ο Μαρτίνς;

Ακόμα δεν έχει βρει το ιδανικό σχήμα για τη νέα σεζόν. Τη μία φορά 4-2-3-1, την άλλη 4-3-3, την άλλη 4-4-2. Σε ορισμένα ματς κι άλλες εκδοχές, ακόμα και με τριάδα στην άμυνα. Το ζητούμενο σε αυτή τη διαδικασία είναι να κατασταλάξει ο τεχνικός των πρωταθλητών στο σύστημα που του ταιριάζει. Να σταντάρει τους παίκτες, να βρουν αυτοί «χημεία» και να αρχίσει η ομάδα να ρολάρει. Αυτή είναι η σειρά, έτσι πρέπει να γίνει.’

Ολυμπιακός – Μαρτίνς: Χρόνος δεν υπάρχει

Το πρόβλημα για τον Μαρτίνς είναι πώς χρόνος δεν υπάρχει. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή κι αυτό έχει χτυπήσει «καμπανάκι». Η ανάγκη για βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου είναι άμεση. Αυτή είναι η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού, αυτό πρέπει να κάνει άμεσα. Η δουλειά στο Ρέντη να αποδώσει… καρπούς. Καθρέπτης είναι το γήπεδο. Αρκεί να μην επιμένει με παίκτες που δεν είναι έτοιμη.

Όσον αφορά στη διάταξη με δύο μπροστά, μήπως θα ήταν καλό για τον Μαρτίνς να έχει στον πάγκο κι ένα τρίτο επιθετικό. Διότι με τον Ατρόμητο δεν υπήρχε. Στο παρελθόν, ο Χασάν έμπαινε ως αλλαγή κι έδινε τη λύση. Τώρα ποιός; Χθες δεν υπήρχε κανείς. Αφού ο Μασούρας ήταν εκτός, ας είχε κάποιον άλλον. Δεν το έκανε κι αυτό μέτρησε, δεν έκρινε το αποτέλεσμα της πρεμιέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Καθυστερήσεις θα κάνουν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αν δεν είναι πίσω στο σκορ. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείται αυτό ως δικαιολογία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button