ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Νιώθω τυχερός και ευλογημένος»

foto5

Τα έντονα συναισθήματα που τον δικατέχουν εξέφρασε ο μαραθωνοδρόμος του Ολυμπιακού Μιχάλης Καλομοίρης με αφορμή την πρόκρισή του στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Τυχερός και ευλογημένος νιώθει ο μαραθωνοδρόμος του Ολυμπιακού, Μιχάλης Καλομοίρης, που θα ταξιδέψει στο Ρίο στις 7 Αυγούστου, με στόχο να κάνει ένδοξη τη χώρα, αλλά και τον σύλλογο φυσικά. Ο αθλητής του Θρύλου μίλησε σχετικά με τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη.

Αναλυτικά τα όσα είπε o μαραθωνοδρόμος του Θρύλου για την πρόκρισή του στο Ρίο:

Καλησπέρα Mιχάλη, να ξεκινήσουμε από το σημείο που εξασφάλισες την πρόκριση…

«Είχα πάει σε ένα αγώνα τον Μάρτιο του 2015 στη Ρώμη τον οποίο είχα προγραμματίσει με τον προπονητή μου τον κ. Ψαρομιχαλάκη σαν έναν αγώνα τεστ.  Παράλληλα είχα συνδυάσει το ταξίδι αυτό και με λίγες ημέρες αναψυχής. Οι κλιματολογικές συνθήκες που συνάντησα  ήταν αρκετά δύσκολες καθώς είχε καταρρακτώδη βροχή και αρκετό αέρα. Αυτό το γεγονός έκανε πολλούς αθλητές υψηλότερου επιπέδου να εγκαταλείψουν και έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να καταλάβω την 8η θέση σε αυτόν τον αγώνα.  Η επίδοση αυτή μου έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως ορίζει στις διατάξεις της η Παγκόσμια Ομοσπονδία.  Ωστόσο η ενημέρωση που είχα εγώ ήταν πολύ μεταγενέστερη. Προήλθε πριν 5 μήνες, τον Μάιο και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε να έχω μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός».

 Είναι αρκετό το αίσθημα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο γεγονός;

«Σίγουρα το να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και να εκπροσωπείς τη χώρα σου στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη από μόνο του πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος και χαρούμενος και να λες ότι είναι μια στιγμή ονειρεμένη. Έτσι είναι και για εμένα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο θα έλεγα που έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο παγκόσμιο και σπουδαίο γεγονός και από κει και πέρα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα η συμμετοχή είναι το βασικό αλλά είμαστε αθλητές και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο».

Η οικονομική συγκυρία που επικρατεί και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα πόσο επηρεάζει τις προσπάθειες των αθλητών;

«Στην Ευρώπη ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα για τους άλλους αθλητές. Για εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολα. Και από θέμα εγκαταστάσεων για να προπονηθούμε σωστά και οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Σίγουρα το σωματείο, ο Ολυμπιακός, η διοίκηση του και κυρίως ο πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Κουντούρης κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν τους αθλητές όσο περισσότερο μπορούνε. Και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για την αρωγή τους, την βοήθεια και ως προς τον Ερασιτέχνη και το τμήμα του Στίβου. Με όλη αυτή την υποστήριξη προσπαθούμε και εμείς για το καλύτερο δυνατό».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού προέρχονται οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και πρακτικά το γεγονός ότι είστε ενταγμένοι σε αυτό το σύλλογο, ο οποίος αποδεδειγμένα  στον Ελληνικό αθλητισμό;

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο σωματείο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό το μαρτυρούν και οι τίτλοι του. Φέτος και στο Στίβο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ανδρών αλλά και σε τόσα άλλα αθλήματα. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών που λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σημαντικό και για εμάς τους ίδιους τους αθλητές. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το σύλλογο και ο σύλλογος από την δικιά του πλευρά μας το ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο αυτό και η διοίκηση και ο Ερασιτέχνης και ο πρόεδρος  ο κύριος Κουντούρης. Και σίγουρα νιώθουμε τυχεροί που είμαστε στο μεγαλύτερο σωματείο».

Ο στόχος σου για το Ρίο;

«Έχουμε κάνει μια αρκετά καλή προετοιμασία με τον προπονητή μου παρότι είχαμε μικρό διάστημα. Ένα ατομικό ρεκόρ θα ήταν κάτι ευτυχές. Από κει και πέρα, το ταξίδι, η συμμετοχή από μόνο του είναι ένα κέρδος. Αν βοηθήσουνε και οι κλιματολογικές συνθήκες είμαστε αισιόδοξοι».

Τα συναισθήματά σου λίγο πριν αναχωρήσεις για τη Βραζιλία;

«Ανάμεικτα… Από τη μια επικρατεί μεγάλη χαρά από την άλλη είναι καλοκαίρι και όπως όλοι οι άνθρωποι θα ήθελα και εγώ να κάνω διακοπές. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα συναντήσουμε εκεί γιατί ακούγονται διάφορα και για την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους υπεύθυνους και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Κλείνοντας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθειά μου έχουν σταθεί στο πλάι μου. Οι γονείς μου που με έχουν διδάξει βασικές αρχές τις οποίες ακολουθώ. Τον προπονητή μου τον κ. Ψαρομιχαλάκη ο οποίος πίστεψε σε εμένα και έτσι καταφέραμε να πετυχαίνουμε συνέχεια πράγματα και να έχουμε συνεχή και διαρκή άνοδο. Να ευχαριστήσω σίγουρα την ομάδα μου τον Ολυμπιακό, την διοίκηση του Ερασιτέχνη, το τμήμα Στίβου και τον πρόεδρο που προσπαθούν να μας συνδράμουν όσο περισσότερο και καλύτερα μπορούν. Τους συναδέλφους μου και συνεργάτες μου στο δικηγορικό γραφείο που εργάζομαι οι οποίοι κατανόησαν την όλη κατάσταση της συμμετοχής και από την αρχή ήταν δίπλα μου και με στήριξαν και αυτοί. Τέλος τον κ. Γιώργο Τζέμο και το κέντρο διατροφής του το οποίο με στηρίζει σε όλη μου αυτή την προσπάθεια και τον φυσικοθεραπευτή μου Γιώργο Καλομοίρη».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button