ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να εφαρμοστεί η Αρχή της αναλογικότητας»

Την επιστροφή των τριών βαθμών από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζήτησαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος.

Οι δικηγόροι της πειραϊκής ΠΑΕ Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος ήταν ξεκάθαρο και απόλυτα διαφωτιστικοί στις θέσεις τους

Μάλιστα, ο Αργύρης Λίβας δεν παρέλειψε να εκφράσει τον εύλογο προβληματισμό του

«Θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό. Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό τοι αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα» ήταν η ξεκάθαρη τοπθέτηση του Αργύρη Λίβα για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. Αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Δημακόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής. «Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button