ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: «Για εμάς ήταν κρίσιμο παιχνίδι»

O Oλυμπιακός “καθάρισε ” την Αλμπα, όχι εύκολα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει λόγο για μία νίκη σε κρίσιμο παιχνίδι αλλά και για την κούραση που υπήρξε από το ταξίδι.

 

«Για εμάς ήταν κρίσιμο παιχνίδι και έπρεπε να παίξουμε με μία από τις πιο δύσκολες ομάδες. Είναι μια ομάδα που είναι πρώτη στις ασίστ, τρέχουν στο transition με πέντε παίκτες όπως έκαναν μετά από δικό μας καλάθι. Θεωρώ ότι κερδίσαμε μία πάρα πολύ δύσκολη ομάδα.

Έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια μετά το παιχνίδι της Τρίτης, γυρίσαμε ξημερώματα Τετάρτης και το ματς απαιτούσε ενέργεια αλλά τα καταφέραμε. Για όποιον έχει αμφιβολίες, η Άλμπα έχει 7 σερί ήττες και παίζει με τον τρόπο που είδαμε. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια πνευματικά και σωματικά, συγχαρητήρια σε αυτούς αλλά και στους παίκτες. Είμαστε σχεδόν στο 1/3 των παιχνιδιών της regular αλλά μέχρι τώρα είμαστε πολύ καλά».

Εν συνεχεία ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε

Για τις διαφορές που έχασε ο Ολυμπιακός στις ήττες του: «Και στις τρεις ήττες μας χάσαμε διαφορές και δεν το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Πρώτα από όλα παίζουν και οι αντίπαλοι. Για παράδειγμα η νίκη του Παναθηναϊκού δεν ήταν έκπληξη κόντρα στη Βίρτους. Είναι πολύ δύσκολη λίγκα και είναι αδύνατο για τους παίκτες να παίζουν στο ίδιο επίπεδο, για αυτό όλοι χάνουν. Ακόμα και ο πρώτος στη βαθμολογία θα κάνει αρκετές ήττες. Φυσικά χρειάζεται μία προετοιμασία αλλά πολλές φορές πνευματικά ή σωματικά λυγίζεις. Γινόμαστε σαν το ΝΒΑ με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε περισσότερη πίεση.

Δεν είναι μόνο η ομάδα μας που χάνει διαφορές. Ομάδες με 15 πόντους μπροστά βρέθηκαν 5 πόντους, όπως στο Άλμπα – Ερυθρός. Το παιχνίδι παίζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω του ταλέντου των παικτών. Η εκτέλεση γίνεται γρήγορα, παίρνεις διαφορές και τις χάνεις. Αλλά έχει πάντα σχέση με τον αντίπαλο, δεν είναι μόνο εσύ που κάνεις λάθος. Ο τρόπος που κινεί την μπάλα η Άλμπα και ανάλογα με το τι προβληματισμό της βάζεις, κάνουν μία αλλαγή, δείχνει ότι δεν είναι μόνο τι κάνεις εσύ. Είναι πολύ καλοί οι αντίπαλοι».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button