ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Χρέος μου απέναντι στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, στους προγόνους μας και στα νέα παιδιά” (vid)

Ο μεγάλος δωρητής του μνημείου που στήθηκε στον Πειραιά για να θυμίζει σε όλες τις γενιές την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, Βαγγέλης Μαρινάκης, εμφανώς συγκινημένος, απηύθυνε χαιρετισμό προς το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την ανακατασκευασμένη Πλατεία Αλεξάνδρας για αυτό το γεγονός.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την χαρά του, την συγκίνησή του αλλά και την περηφάνειά του που ένα σπουδαίο μνημείο ολοκληρώθηκε και κοσμεί την πόλη αυτή όπου βρίσκεται το πρώτο λιμάνι της χώρας, εκεί όπου κατέφταναν οι διωγμένοι Έλληνες του Πόντου από τους νεότουρκους.

“Οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι και δικαίως για την λαμπρή και μακρά μας ιστορική πορεία. Ωστόσο, η ιστορία αυτή έχει ποτιστεί με το αίμα των προγόνων μας. Η ελευθερία και η διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητας, των ιδανικών μας δεν ήταν αυτονόητα. Είχαν ένα τίμημα και το οποίο το πληρώσαμε πολύ βαριά. Οι Έλληνες του Πόντου, βίωσαν πολύ πιο σκληρά από όλους το σκληρό πρόσωπο της ιστορίας. 353.000 ψυχές χάθηκαν σε μία συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού και εμείς έχουμε χρέος να κρατήσουμε την μνήμη των ανθρώπων αυτών ζωντανή. Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό και την πόλη μας, τον Πειραιά. Το μνημείο αυτό θα βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά” τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην συνέχεια όμως, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε συγκινημένος πως έιναι μία ξεχωριστή ημέρα και για τον ίδιο καθώς έχει την τιμή να έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, Ειρήνης, από το γένος των Υψηλαντών.

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έκρυψε και πάλι την περηφάνειά του που αντικρύζει το “Πυρρίχιο Πέταγμα”, από την μία πατρίδα στην άλλη πατρίδα, έργο του Παναγιώτη Τανιμανίδη και κατέληξε πως η ολοκλήρωση αυτού του μνημείου, ήταν ένα προσωπικό εσωτερικό χρέος του απέναντι στον Ελληνισμό του Πόντου, στους Προγόνους του, αλλά και στις νέες γενιές που δεν πρέπει να λησμονούν ποτέ.

Δείτε το βίντεο από τον χαιρετισμό του:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button