Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μαγεία» από Λάγιος και Θρύλο! (Video)

Στις 9 Απριλίου του 1989 ο Ολυμπιακός έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ σκόρερ τον Λάγιος Ντέταρι, που πέτυχε «καρέ», συνέτριψε με 7-2 τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.

 

Με μία από τις πιο ευρείες νίκες της ιστορίας του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.
Συγκεκριμένα, πριν από 32 ακριβώς χρόνια ο Θρύλος «φώτιζε» στον … αστερισμό του τεράστιου Λάγιος Ντέταρι!
Ο διεθνούς φήμης Μαγυάρος άσος, ο οποίος το καλοκαίρι του 1988 έκανε το χατίρι του τότε προέδρου των Πειραιωτών Γιώργου Κοσκωτά πολύ γρήγορα έγινε αντικείμενο λατρείας των οπαδών του Ολυμπιακού, με το απίστευτο ποδοσφαιρικό του μπρίο, την φαντασία, την μοναδική ικανότητά του να «μιλάει» στην …στρογγυλή Θεά!

Μάλιστα, σαν σήμερα ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής, πέτυχε το «παρθενικό» του «καρέ» με την τιμημένη κι ένδοξη φανέλα του Θρύλου στο αλήστου μνήμης εντυπωσιακό 7-2 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Με τον συμπατριώτη του Ίμρε Μπόντα, που αγωνιζόταν στην ομάδα της Μαγνησίας να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων, σε μία αναμέτρηση, πραγματική πανδαισία!

Τα άλλα τρία τέρματα του θριάμβου των Πειραιωτών είχαν σημειώσει οι Στράτος Αποστολάκης, Τάσος Μητρόπουλος και Γιώτης Τσαλουχίδης.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button