Κορίτσια με λαμπρό μέλλον!

Ίσως ο τίτλος να είναι λίγο… άκυρος απόψε! Όμως η αλήθεια είναι μια. Όχι δάκρυα λύπης για αυτά τα κορίτσια. Διότι αυτή η ομάδα, σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, υπέστη μια ριζική αλλαγή στο ρόστερ της. Ειδικότερα οι αποχωρήσεις πριν από ένα χρόνο ήταν τεράστιες. Ωστόσο με την προσπάθεια των κοριτσιών και με τη δουλειά που έγινε, φέτος έκαναν μια τεράστια υπέρβαση. Καθώς πέραν των άλλων υπήρχε και η πίεση για τα 100 χρόνια. Κορίτσια με λαμπρό μέλλον.
Ο νεανικός Ολυμπιακός έχει λαμπρό μέλλον!
Λοιπόν, όταν λέμε κάτι σημασία έχει να το αποδεικνύουμε… Ας δούμε τα στοιχεία. Μετά το φινάλε της σεζόν 2023/24 αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό οι Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτου, Ελευθεριάδου και Ξενάκη. Δηλαδή πέντε βασικές παίκτριες που είχαν καταλυτικό ρόλο στη διαδρομή ως τον τελικό του περσινού Water Polo Champions League με τη Σαμπαντέλ στην Ισπανία. Αν δει κανείς τα ονόματα των κοριτσιών εκείνων και οι πέντε διεθνείς και εξαιρετικές αθλήτριες. Πάνω από όλα μπολιασμένες στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.
Ωστόσο τα κορίτσια που πήραν τις θέσεις τους, πλην εξαιρέσεων, ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του Θρύλου. Κατά συνέπεια, τους αξίζουν συγχαρητήρια για ό,τι έκαναν. Διότι σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ, μπορεί να ήρθε μόνο ένας τίτλος αλλά η πορεία ήταν πολύ καλή. Βέβαια στην Ελλάδα συνήθως όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, γεγονός άδικο για τους αθλητές ή τις αθλήτριες. Εξάλλου αν έβλεπε κανείς πώς αντιμετώπισαν τα νεαρά αυτά κορίτσια την απώλεια του πρωταθλήματος, ένα είναι σίγουρο. Πώς από το χρόνου θα επιστρέψουν στην κορυφή. Επιπλέον, μια νέα εποχή «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας ξεκινά. Κορίτσια με λαμπρό μέλλον.
Όλα τα περίμενες, όχι όμως τέτοιες διαιτησίες!
Σίγουρα και ο ΝΟΒ είχε πολλά νέα κορίτσια στο ρόστερ του. Αλλά οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά σε όλη τη σειρά. Όπως οι αποκρούσεις της Κοτσιώνη και εκείνες που δεν έκανε η Ραϊκρόου. Ίσως μια χαμένη ευκαιρία στο φινάλε του πέμπτου τελικού από την Μυριοκεφαλιτάκη. Όλα αυτά είναι γεγονότα και μπορούν να συμβούν. Δηλαδή τα περίμενε κανείς. Όμως αυτό που δεν περίμενε ήταν το επίπεδο της διαιτησίας. Χαμηλό και ανάξιο δύο ομάδων που διεκδίκησαν τον τίτλο. Επιπλέον, αμφότερες στην 8άδα του Water Polo Champions League Γυναικών. Ξανά σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.
Γιατί όταν οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα, το φινάλε του τρίτου τελικού έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αν οι διαιτητές έδιναν το πέναλτι στα 31”, πάνω στην Μυριοκεφαλιτάκη, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει δεύτερο break στο Λαιμό. Αλλά και να έχει προβάδισμα 2-1 νικών, πριν το τέταρτο ματς στο Παπαστράτειο. Όπως λέει και ο Νίκος Αβραμίδης με το «αν» στην Ελλάδα καριέρα έκανε μόνο ο Παπακαλιάτης. Ωστόσο, η παραπομπή των διαιτητών του τρίτου τελικού δικαιώνει τον Θρύλο. Όμως τα μηνύματα τα είχαμε… πάρει από τους τελικούς των Ανδρών. Εξάλλου οι δηλώσεις του Γιώργου Ντόσκα πώς ο Ολυμπιακός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό, τα λένε όλα!
- Υ.Γ. Πολλά μπορεί να σχολιάσει κανείς για το αγωνιστικό σκέλος των τελικών. Εξάλλου από τις επόμενες ημέρες θα έχουν άπλετο χρόνο. Όμως είναι δεδομένο πώς ο Ολυμπιακός δεν θα κάτσει με… σταυρωμένα χέρια. Ούτε θα ανεχθεί αυτή την αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Με την ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης έστειλε το μήνυμά του!