ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόντης: “Τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες του Ρέντη”

Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε για την ακαδημία του Ολυμπιακού και τους παίκτες που διαθέτει, ο Χρήστος Κόντης μιλώντας στη Nova. Ο κόουτς του Θρύλου, αναφέρθηκε και  στην φιλοσοφία που τον διέπει σαν προπονητή, αλλά και για τα “θέλω” του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για την προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα.
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία. Ο Πάρντο ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και δύσκολα θα προλάβει την Κυριακή.

-Για την διάθεση που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΑΟΚ αλλά και στις προπονήσεις.

Υπάρχει επίσης καλή διάθεση απ όλα τα παιδιά, θεωρώ πως ήταν μια επιβράβευση το πώς έπαιξαν απέναντι στον ΑΟΚ . Έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη.

-Οι ομάδες παίζουν κλειστά απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να ανοίξει την άμυνα του Απόλλωνα.
Πρέπει να βρούμε λύσεις. Είναι κάτι που δουλεύουμε, πως πρέπει να ανοίξουμε μια άμυνα ειδικά σε μια ομάδα που θα μείνει πίσω στο γήπεδο. Για τον κόσμο είναι ωραίο να υπάρχουν ανοιχτές άμυνες και πολλά γκολ όμως αυτό δεν είναι ωραίο για τις ομάδες.

-Τι είναι αυτό που θα ήθελε να διορθώσει ο προπονητής του Ολυμπιακού εν όψει τις συνέχειας.
Ο ΑΟΚ έκανε 11 ευκαιρίες. Είναι φάσεις που μας έχουν ξαναδημιουργήσει ομάδες πολλές φορές. Έχουμε δουλέψει αρκετά στην προετοιμασία, έχουμε άλλη μια μέρα ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες μας εν όψει του αγώνα με τον Απόλλωνα.

-Ποια είναι η φιλοσοφία του Ολυμπιακού.
Η φιλοσοφία είναι να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Να είναι κυρίαρχη ομάδα στο παιχνίδι. Με γρήγορο ποδόσφαιρο μια ομάδα που θα αμύνεται επίσης αποτελεσματικά. Είναι δύσκολο όταν παίζεις ψηλά στον χώρο να αμυνθείς. Γι αυτό αρκετές μικρές ομάδες βρίσκουν χώρους να αντεπιτεθούν. Γενικά όταν δεχόμαστε ένα γκολ έχει να κάνει με θέμα συγκέντρωσης. Ο αμυντικός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε όλο τον αγώνα αλλιώς μπορεί η ομάδα του να δεχτεί ένα γκολ. Άμυνα δεν κάνουν μόνο οι αμυντικοί αλλά όλη η ομάδα. Γενικά έχουμε δουλέψει αυτοματισμούς και αυτά να πρέπει να βγουν στο γήπεδο. Βγήκαν πράγματα στο γήπεδο με τον ΑΟΚ. Αν το πιστέψουν οι παίκτες αυτό που δουλεύεις πως έχει αποτέλεσμα τότε έχεις πετύχει ως προπονητής.

-Πως είναι να βρίσκεσαι απέναντι σε έμπειρους προπονητές.
Σίγουρα σπουδαίοι προπονητές όπως ο Παράσχος και ο Μαντζουράκης. Είμαι νέος προπονητής και τυχερός που βρίσκομαι εδώ και προπονώ μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Πρέπει για 90 λεπτά να ξεχάσω πως είναι κάποιος φίλος μου, ώστε να πάρω τους βαθμούς.

-Για το γεγονός πως ο Απόλλωνας ψάχνει τους  βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία.
Θεωρώ πως σε τέτοια ματς το πάθος ο ζήλος μεγαλώνουν. Έχουμε την ποιότητα που αν κάνουμε το παιχνίδι μας θα κάνουμε αυτό που θέλουμε.

-Για τους αμυντικούς που έχει ο Ολυμπιακός που μπορούν να σκοράρουν.
Όταν έχεις αμυντικούς σαν τους δικούς μας είσαι τυχερός καθώς είναι ψηλοί και μπορούν να σκοράρουν. Ακόμα και το 1-0 είναι σημαντικό αλλά ακόμα καλύτερα αν μπορούμε να πετύχουμε πολλά γκολ.

-Για την χρησιμοποίηση του Ανδρούτσου ως δεξί μπακ και ποια είναι η καλύτερη θέση γι αυτόν.
Θεωρώ ότι ιδανική θέση είναι το δεκάρι η οχτάρι. Πίσω από αμυντικά χαφ επίσης. Ο παίκτης μπορεί να πρέπει να παίζει εκεί που του ζητάει ο προπονητής.

-Για τον πανηγυρισμό Προτό με Βρουσάϊ.
Αυτό ήταν ένα σχόλιο που τους έκανα. Η ομαδικότητα που είναι σε υψηλό βαθμό. Να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό.

-Η άποψή του για τον Βρουσάϊ.
Είναι ένα παιδί ταπεινό, εργατικό, με πολύ καλά ποδοσφαιρικά προσόντα, έχει την ποιότητα να πάρει χρόνο. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να βρεις χρόνο όμως ο Μάριος τα έχει όλα τα προσόντα να παίξει ως επιθετικός η χαφ.

-Για να γίνεις προπονητής πρέπει να σκοτώσεις τον ποδοσφαιριστή;
Ακόμα ζηλεύω τους παίκτες που κάνουν προπόνηση αλλά το έχω προσπεράσει αυτό το σημείο. Για μένα είναι σημαντικό πως μπορώ να τους καταλάβω . Όταν μπορείς να τον καταλάβεις μπορείς να μπεις στην ψυχολογία του και να τον πείσεις να κάνει πράγματα στο γήπεδο και την προπόνηση.

-Για τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού
Κοιτάμε και τις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό μπορούν να τα καταφέρουν και να γίνουν, νέος Ρέτσος. Είναι τυχερά τα παιδιά που βρίσκονται  στο προπονητικό κέντρο του  Ρέντη που τους παρέχει τα πάντα. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έρχονται παίκτες από τις ακαδημίες.  Μπορούν να βοηθήσουν και τους ξένους να καταλάβουν τι σημαίνει ολυμπιακός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button