ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοκτονία

Δικό του παιχνίδι έχασε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Ρόδο ,γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ.  Απίστευτοι θεατρινισμοί των παραγόντων των Θεσσαλονικιών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες  που ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο σετ  και μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ενα ξέσπασμα του Ολυμπιακού έφερε το  11-8 και από κει και πέρα,με καθαρό μυαλό στην επίθεση, καλή υποδοχή και άριστο μπλοκ   η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +6(16-10) .Με καλή διαχείριση και καθαρό μυαλό η ομάδα του Μπενίτεθ δεν έχασε ποτέ την καλή διαφορά και κάπως έτσι φτάσαμε στο 25-19 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυναμικά και με ηγέτη τον Κουμεντάκη, προηγήθηκε  4-0 ,αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 4-4.

Με τον “Δικέφαλο” να έχει καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του  και να έχει βελτιώσει υποδοχή και μπλοκ  εκνευρίζοντας τους Πειραιώτες, η διαφορά κυμαινόταν μέχρι και τους τέσσερις πόντους υπέρ του.  Με τον Αλεξίεφ να παίρνει τα πάνω του ο Ολυμπιακός μείωσε σε 15-13, αλλά ο ΠΑΟΚ και πάλι εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Πειραιωτών  και το καλό μπλοκ,ειδικά πάνω στον Οιβάνεν, έφτασε στο 20-15, οι “Ερυθρόλευκοι” δύο φορές έφτασαν στο μείον δύο   (22-20 και 24-22) ,αλλά ο ΠΑΟΚ το τελείωσε με τον Μαρτίνεζ για την ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με τον φοβερό Αλεξίεφ (5-1, 6-3 και 12-6)  και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το σετ με τον Οιβάνεν να ανεβάζει απόδοση, φτάσαμε στο  25-19 με τον Ζουπάνη.

Στο τέταρτο σετ, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ ,με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το τεχνικό ταιμ άουτ  για το 8-7 και από κει και πέρα, ο “Δικέφαλος”  ήλεγχε το ματς και προηγήθηκε και με τέσσερις πόντους(14-10), αλλά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς  και το έκανε και πάλι ντέρμπι (14-15).Με τον Κουμεντάκη και τον Ουτσίκοφ σε καλη μέρα, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +3 ,ο Αλεξίεφ ανέλαβε δράση μειώνοντας στον ένα πόντο(18-19), αλλά ο ΠΑΟΚ με καλό μπλόκ, μυαλό και συγκέντρωση στην επίθεση και τον Ολυμπιακό να χάνει τον προσανατολισμό του έφερε  το 2-2 απο το κακό σερβίς του Ζουπάνη για το 25-22.

Και το τέταρτο σετ, στο ξεκίνημα του, ήταν ντέρμπι, με την τακτική να παίζει τεράστιο ρόλο…Ωστόσο, μετά το 6-6 , ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Ενα μπλοκ στον Οιβάνεν, ο πόντος του Τακουρίδη , και ένα  του Ουτσίκοφ έφεραν το σερί του 3-0 ,για το 6-9 υπερ του ΠΑΟΚ..

Με ένα σερί 2-0 , ο Ολυμπιακός μείωσε στο 9-8, αλλά ένα πόντος από επίθεση του Τακουρίδη και ένα μπλοκ του ίδιου παίκτη έκαναν το 11-8..Ακολούθησε το λάθος του Ραουντερβάικ και αφού οι Πειραιώτες είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους, το τάι μπρείκ έληξε με 15-8 υπερ του ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button