ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Κληρώνει για την Α1 Ανδρών και Γυναικών

Η ώρα της κλήρωσης για τα δύο πρωταθλήματα του πόλο, δηλαδή της Α1 Ανδρών και Γυναικών, θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (14/9, 13:00). Σε ξενοδοχείο της παραλιακής θα βγει το πρόγραμμα και θα γίνει γνωστός ο τρόπος διεξαγωγής στα δύο πρωταθλήματος. Με την παρουσία 16 ομάδων στην Α1 Ανδρών και 12 ομάδων στην Α1 Γυναικών. Κληρώνει για την Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Η ώρα της κλήρωσης

Όπως προαναφέραμε, στη μία το μεσημέρι θα διεξαχθεί η διαδικασία της κλήρωσης. Στο 37ο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών θα πάρουν μέρος 16 ομάδες. Πρόκειται για τους Ολυμπιακό, ΝΟ Βουλιαγμένης, Πανιώνιο, Απόλλων Σμύρνης, Υδραϊκό, ΠΑΟΚ, Εθνικό, Γλυφάδα, Περιστέρι, ΑΕΚ, ΝΟ Χανίων, Παναθηναϊκό, ΝΟ Χίου, Παλαιό Φάληρο, Νηρέα Χαλανδρίου και Ηλυσιακό στο πόλο Ανδρών. Επιπλέον, στο 23ο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Γυναικών θα συμμετάσχουν οι Ολυμπιακός, Γλυφάδα, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Ρεθύμνου, ΠΑΟΚ, Άλιμος και Περιστέρι. Η έναρξη των δύο πρωταθλημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 8 Οκτωβρίου και η λήξη στις 27 Μαΐου 2023. Η διαδικασία θα μεταδοθεί από το ΚΟΕ TV.

Το σύστημα διεξαγωγής της Α1 Ανδρών και Γυναικών

Το πρωτάθλημα στο πόλο Ανδρών περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Αρχικά, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οκτώ. Ακολούθως υπάρχουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ (θέσεις 13-16). Οι δύο τελευταίοι (15ος και 16ος) θα υποβιβαστούν στην Α2 Ανδρών. Εξάλλου, στην Α1 Γυναικών το format είναι διαφορετικό. Δύο γύροι (22 αγωνιστικές συνολικά) και μετά πλέι οφ (θέσεις 1-6) και πλέι άουτ (θέσεις 9-12) με τις δύο τελευταίες ομάδες (11η και 12η) να υποβιβάζονται. Κληρώνει για την Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button