ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καυτός» Θρύλος στη Λευκορωσία

Με πανηγυρικό τρόπο πέρασαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του CEV Champions League. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν 3-0 σετ (25-19, 25-22, 25-22) τη Μιχάνσκα Μινσκ και συνεχίζουν στη διοργάνωση. Μεγάλη εμφάνιση από την Βίλμα Σάλας που είχε 23 πόντους με 59% στην επίθεση, 1 άσο και 64% στην υποδοχή. Στον επόμενο γύρο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη σερβική ZOK UB (Σερβία).

Οι κοπέλες του Ολυμπιακού από το πρώτο σετ έδειξαν τις διαθέσεις τους. Η Σάλας από την αρχή πήρε πολλές μπάλες και είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η Χριστοδούλου ήταν σε καλή ημέρα, η Κόστα βοήθηκε επιθετικά και έτσι το πρώτο σετ κατέληξε στα κορίτσια του Θρύλου με 25-19.

Παρότι στο δεύτερο σετ η Μιχάνσκα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο ματς. Η Σάλας ήταν σε εξαιρετική ημέρα, η Χριστοδούλου έπαιξε αρκετά μαζί της. Με τη Χίπε να μπαίνει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Η Κόστα ήταν σταθερά αποτελεσματική. Αν και οι Λευκορωσίδες κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς (18-18), στο φινάλε μέτρησε η εμπειρία και η ποιότητα του Ολυμπιακού, που έκλεισε το σετ με τον πόντο της Χίπε (25-22).

Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχες θέλησαν να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικές. Προηγήθηκαν 8-7, ο Ολυμπιακός αντέδρασε (12-10) και το διατήρησε για αρκετή ώρα (18-16). Η Σάλας ήταν η βασική επιθετική επιλογή, η Χριστοδούλου έπαιξε και με το μυαλό της, με την Μιχάνσκα Μινσκ να μην βρίσκει… απάντηση και τις κοπέλες του Ολυμπιακού να παίρνουν και το τρίτο σετ με 25-22, τη νίκη με 3-0 σετ και μαζί την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Τα σετ: 25-19 (23′), 25-22 (25′), 25-22 (28′).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button