ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κανένας δεν σταματά τον Θρύλο

Την νικηφόρα πορεία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα συνέχισε ανενόχλητος ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 23-29 του Φοίβου Συκεών στην Θεσσαλονίκη. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν την ανωτερότητα τους σε άμυνα και επίθεση και χωρίς κανένα πρόβλημα έφτασαν στην νίκη.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με στόχο να κυριαρχήσει από την αρχή και μέχρι το 7΄ απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων, φτάνοντας στο 3-6 , με τον Αραπακόπουλο. Με τον ίδιο σκόρερ διαμόρφωθηκε το 4-8 στο 9:40, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα 3-0 σερί, χάρη στο οποίο ο Φοίβος μείωσε στο 7-8.στο 13’ με τον Δεληζάνο. Η απάντηση των πρωταθλητών ήταν άμεση και ήρθε με ένα δικό τους 4-0, από τα τέρματα των Λέμος (2), Ρέινα, Σανίκη για την αύξηση της διαφοράς στο +4 και το σκορ στο 7-12 στο 20’. Στα τελευταία 10 λεπτά, ο Ολυμπιακός διατήρησε και αύξησε το προβάδισμά του, φτάνοντας στο +6 με τον Λιάπη (28:40) και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 12-17 μετά από το γκολ του Μπόσκου (28:50).

Με την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα μπήκε ο Θρύλος στο δεύτερο ημίχρονο το οποίο έλεγξε μέχρι το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» με τέρματα των Μπούμπαλο, Κανδύλα, Σανίκη, Χάλαρη και Καραμπουρνιώτη και επιμέρους 5-3 σε 10 λεπτά, έφτασαν στο 15-22 στο 40’. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι» και διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας στο 18-26 με τον Χάλαρη στο 48’. Ο χρόνος που απέμενε και η διαφορά ασφαλείας επέτρεψε στους Πειραιώτες να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα και να φτάσουν με σχετική άνεση στο τελικό 23-29, το οποίο διαμόρφωσε ο Καραμπουρνιώτης στην εκπνοή.

Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 4, Ρέινα 1, Τερλέτσκι, Κανδύλας 3, Σανίκης 4, Μπούμπαλο 3, Λιάπης 1, Κόντης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 5, Χάλαρης 3, Τσίλης.

Φοίβος Συκεών (Τσολάκος): Δεληζάνος 2, Μέτσης 4, Τσιντίδης 1, Πάτσιας 2, Παπαγεωργίου, Μπόσκος 6, Μήγγας 1, Μαρκατάτος, Γρηγοριάδης, Αθανασιάδης, Δέσπος 1, Πατραμάνης, Ζέλιτς 5, Μαργαρίτης, Γιαγκούλας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button