ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τετράς η ξακουστή του Πειραιώς!

Όχι, φίλοι αναγνώστες και πανηγυρίζοντες μέχρι τώρα σύγγαυροι, δεν θα αναφερθούμε στους τεράστιους Μάρκο Βαμβακάρη, Στράτο Παγιουμτζή, Ανέστη Δελιά και Γιώργο Μπάτη. Θα αναφερθούμε σε μία άλλη τετράδα, εξίσου ξακουστή και εξίσου του Πειραιώς, που έχει τους μεγάλους μαέστρους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Έχουν περάσει αισίως τέσσερις ώρες μετά το τέλος του συγκλονιστικού ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία όμως άφησε την ίδια γλυκιά γεύση σε εμάς και την ίδια… πελατεία στους καρδιολόγους. Χαλάλι, διάολε, και η αγωνία, χαλάλι και η ένταση, και οι παλμοί και η πίεση που μπορεί να έφτασε και κάνα 18άρι (λέμε τώρα)! Μετά, λοιπόν από αυτές τις τέσσερις ώρες, μπορούμε ψύχραιμα πλέον να δούμε μερικές πτυχές που έχουν κάνει τον Ολυμπιακό, μία από τις κορυφαίες, τις πιο ψυχωμένες και τις πιο αξιοσέβαστες ομάδες στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά την ψυχή, τα είπαμε στο προηγούμενο άρθρο. Όμως ένας παράγοντας που πρέπει να σταθούμε είναι η… νεότερη τετράς η ξακουστή του Πειραιά, του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Παπανικολάου και του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν το βαρόμετρο της ομάδας και να που οι ψυχές τους και οι καρδιές τους γίνονται ένα “συνεπαίρνοντας” και τους καινούριους της ομάδας. Από το 2012, η τετράς η ξακουστή του Πειραιά άρχισε να δίνει τα δείγματα κυριαρχίας, αλλά χρειαζόταν αυτό το “κλικ” για να πάει λίγο παραπάνω. Το κλικ, είπαμε, το ξαναλέμε και θα το ξαναλέμε εις τους αιώνας των αιώνων, ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 2012. Ένα σουτ που άλλαξε την ζωή μας.

Η τετράδα αυτή δεν ανέλαβε μόνο το έργο του να φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Ως κορμός, ανέλαβε να τον διατηρήσει αρχικά το 2013 και εν συνεχεία να “μυήσει” τους καινούριους στο πνεύμα, την ιδέα αυτής της ομάδας. Και με ένα μαγικό τρόπο το καταφέρνουν. Είδαμε τον Γκριν σήμερα, που παρά το κακό του ξεκίνημα “ένιωθε” και τελικά έδωσε ένα μεγάλο τρίποντο που σήμανε το προβάδισμα του Ολυμπιακού λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Είδαμε έναν Μπιρτς να καρφώνει με όλη του την μανία βγάζοντας κραυγή!

Όπως είπαν πολύ σωστά και οι Πρόεδροι στις δηλώσεις τους, η τετράς είναι οι παίκτες που έχουν πάρει δύο Ευρωλίγκες και έχουν την ίδια δίψα. Αυτό δεν μπορείς να το αγοράσεις με τα… εκατομμύρια. Κι αυτή η δίψα χτίστηκε βήμα βήμα. Νομίζετε δεν ήταν τεράστιο το κίνητρο να γίνει κάποιος ο παίκτης που θα έβγαζε τον Ολυμπιακό από την “σκοτεινή” περίοδο της δεκαετίας του 2000 και να την έφερνε στην δόξα; Να τοι λοιπόν… Οι τέσσερις! Που ήρθαν, κατακτούν και ετοιμάζουν και τους επόμενους για κατακτήσεις! Μεγάλη ευλογία να έχεις αυτούς τους παίκτες στην ομάδα σου και να μην τους έχει κάποιος άλλος!

Συνεχίζουμε και προχωρούμε! Τα καλύτερα έρχονται και περιμένουμε μία σπουδαία εμφάνιση γιατί ξέρουν, γιατί μπορούν και κυρίως, γιατί το θέλουν! Φαίνεται στα πρόσωπά τους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button