Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που σίγησε η τρομπέτα…

at

Συμπληρώνονται 22 χρόνια από τη ημέρα, όπου ο θρυλικός Αττίλιο “έφυγε” από κοντά μας.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με τον χαμό ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει συνδέσει άκρρηκτα την παρουσία του όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με την πίστη και προσήλωσή του με τον Ολυμπιακό, συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία

Για τον θρυλικό Αττίλιο ο λόγος! Ο κατά κόσμον Βασίλης Δουρίδας υπήρξε ένας από τους φανατικότερους και συνάμα πιο αγαπητούς οπαδούς του Θρύλου ανά  το πανελλήνιο!

Η συνεχής του παρουσία στους αγώνες των πρωταθλητών Ελλάδας και ο ήχος της τρομπέτας του τον έκαναν σύμβολο της κερκίδας. Η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό ήταν και ο λόγος που είχε εγκαταλείψει την ιατρική.

Έφυγε από τον μάτγαιο ετούτο κόσμο σαν σήμερα πριν 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου 1994 από πνευμονικό οίδημα μόλις στα 52 του χρόνια.

Ο Αττίλιο ζούσε μέσα από τους ήχους της τρομπέτας. Κάθε φορά που ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος, ο Ατίλιο είναι εκεί, στο «Καραϊσκάκης» για να φωνάξει «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός».

Μάλιστα, ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγες οι φορές, όπου ακούγεται από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης» ή ακόμη και του ΣΕΦ η θρυλική τρομπέτα του Αττίλιο, Μετμε τον λαό του Θρύλου να φωνάζει ρυθμικά το όνομα της λατρμένης του ομάδας!

Ο Βασίλης Δουρίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και είχε πάρει το προσωνύμιό του από παλαιστή της εποχής, το οποίο του το… κόλλησε ένας άλλος φίλαθλος των ερυθρολεύκων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button