ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ καταπέλτης για την ΕΦΟΕπΑ

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Διότι έδειξε πώς το αίτημα των «ερυθρολεύκων» για την αναβολή των τελευταίων αγωνιστικών, λόγω συμμετοχής πολλών αθλητών/τριών του Θρύλο στο WΤΤ Singapore Smash, είχε βάση. Έτσι εξέδωσε μια απόφαση που δικαίωση τον Θρύλο και ήταν ένα «χαστούκι» τόσο για την ΕΦΟΕαΠ, αλλά και έμμεσα για τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ καταπέλτης για την ΕΦΟΕπΑ.

Απόφαση καταπέλτης για την ομοσπονδία

Η ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δεν είχε δεχθεί το αίτημα για αναβολή. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώθηκαν στο ΑΣΕΑΔ. Το αίτημα του Θρύλου για την αναβολή, λόγω της συμμετοχής του σε διεθνές τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, δικαιώθηκε στο απόλυτο! Η σχετική απόφαση είχε γίνει γνωστή στις αρχές Μαρτίου. Όμως, σήμερα έγινε γνωστό και το σκεπτικό από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών.

Το σκεπτικό ήταν ένα… ράπισμα για την ΕΦΟΕαΠ και τη στάση της σε αυτή την υπόθεση! Εξάλλου, μην ξεχνάμε πώς στο διάστημα αυτό η προπαγάνδα είχε βαρέσει… πράσινο! Διότι είχαν κυκλοφορήσει ειδήσεις για «τραμπουκισμό» μελών της ομοσπονδίας –που κανένα μέλος δεν επιβεβαίωσε ποτέ! Αλλά με την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης, όλα βγήκαν στη… φόρα και η αλήθεια αποκαταστάθηκε.

Σοβαρό πλήγμα για την ΕΦΟΕαΠ

Βάσει, λοιπόν, όσων αναφέρει η απόφαση αυτή, το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές.

Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα». Άρα όλο αυτό αποτελεί… ράπισμα για την ομοσπονδία, να έχει αποφασίσει ένα Δικαστικό Συμβούλιο πώς η ίδια με τις κινήσεις της δεν λειτουργεί με γνώμονα την πρόοδο του αθλήματος!

Τα ερωτηματικά από την απόφαση της ομοσπονδίας

Επιπλέον, το ΑΣΕΑΔ επισημαίνει σε ένα άλλο σημείο ότι: «Η ανωτέρω αιτιολογία κρίνεται από το Δικαστήριο ως αντιφατική και ως εκ τούτου αόριστη, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία, απορρίπτει το αίτημα του προσφεύγοντος για λόγους σκοπιμότητας που αφορούν μάλιστα στο μέλλον, ενώ δέχεται το νόμω και ουσία βάσιμο της αιτήσεως του προσφεύγοντος».

Άλλο ένα «χαστούκι» για την ΕΦΟΕαΠ. Κι αυτό αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την εικόνα της! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πώς η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα μιας ομοσπονδίας που δείχνει ανήμπορη να σταθεί στο ύψος της, βοηθώντας με τις ενέργειες της, τόσο το άθλημα που αφορά όσο και τα σωματεία και τους αθλητές/τριες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button