ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άμυνα δίνει πρωτάθλημα

Βέβαια και στο 2-0 ο Ολυμπιακός δεν ήταν σίγουρος πρωταθλητής. Αλλά και στο 2-2 δεν είναι σίγουρα χαμένος. Εξάλλου, ακόμα κι αν το μομέντουμ είναι με τους «πράσινους», ο Θρύλος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Καταρχάς πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 40λεπτου. Όμως όλα αρχίζουν και θα εξαρτηθούν από έναν παράγοντα. Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πώς μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό του! Η άμυνα δίνει πρωτάθλημα.

Μόνο με καλή άμυνα έχει ελπίδες

Καθώς η επίθεση είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, η άμυνα είναι το «κλειδί» για τον πέμπτο τελικό του ΟΑΚΑ. Δηλαδή θα πρέπει ο Ολυμπιακός να χαλάσει το επιθετικό παιχνίδι των «πράσινων». Καταρχάς να μην τους δώσει ελεύθερα σουτ. Επίσης, να δυσκολέψει τους παίκτες «κλειδιά» του ΠΑΟ να κάνουν μεγάλη ζημιά. Για την ακρίβεια, την τριάδα των Ναν, Λεσόρ και Γκραντ. Μιας και αυτοί ήταν οι βασικοί πυλώνες που οδήγησαν τους «πράσινους» στο 2-2 στους τελικούς της Μπάσκετ Λιγκ. Καθώς σίγουρα πρέπει η επίθεση να είναι αποτελεσματική. Όμως αυτό προϋποθέτει και καλά ποσοστά ευστοχίας. Αλλά με την κόπωση και την έλλειψη ενέργειας των παικτών του Μπαρτζώκα, κανείς δεν μπορεί να ποντάρει σε αυτήν!

Η πίεση για το πρωτάθλημα

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίρνει ρυθμό και ενέργεια από την άμυνά τους. Κατά συνέπεια, αυτό πρέπει να είναι το μέλημα για τους αθλητές του Θρύλου. Αν καταφέρουν απόψε και παίξουν την άμυνα που μπορούν, τότε θα έχουν παραπάνω πιθανότητες. Εξάλλου, η πίεση απόψε έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Ειδικότερα από τη στιγμή που το πέμπτο ματς είναι στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟ να έχει επιστρέψει από το 0-2. Αν και η ψυχολογία είναι με την ομάδα του Αταμάν, το ίδιο θα είναι και το άγχος. Μιας και τα βαριά χέρια και πόδια απόψε ανήκουν στους γηπεδούχους. Έτσι, ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις. Ώστε να φτάσει στο διπλό που θα του δώσει τον τίτλο. Η άμυνα δίνει πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button