ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η προσφυγή δεν έγινε δεκτή λόγω… νίκης!

Η ένσταση του Ολυμπιακού δεν έχει απορριφθεί. Το ΑΣΕΑΔ δεν την έκανε δεκτή γιατί οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν στις 20/5!

Η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα της 13 Μαΐου δεν έγινε δεκτή. Δεν απορρίφθηκε για να το καταλάβουν όλοι, απλά δεν έγινε δεκτή. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι μια εβδομάδα αργότερα, στις 20/5, που έγινε ο πρώτος τελικός μετά την απόφαση της ΚΕΔ για επανάληψή του, οι «ερυθρόλευκες» πήραν τη νίκη. Επικράτησαν 73-58 και έτσι είχαν… ανοίξει το σκορ στη σειρά των τελικών. Το θέμα, πάντως, έχει τεράστιο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Ας τα βάλλουμε σε μια σειρά. Στο σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ δεν υπάρχει πουθενά αναφορά πώς το καλάθι της Ριντ είναι εμπρόθεσμο. Κι αυτό αποτελεί και μια ηθική «νίκη» για την πλευρά του Ολυμπιακού. Από την πρώτη στιγμή αυτό που ανέφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πώς το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Με το ΑΣΕΑΔ να μην υιοθετεί σε κανένα σημείο τις θέσεις των «πράσινων». Το σημαντικότερο όλων είναι άλλο. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σημειώνεται πώς ο Ολυμπιακός από την απόφαση της ΚΕΔ για την επανάληψη του αγώνα δεν υπέστη κάποια βλάβη. Στο ματς που έγινε στις 20/5 οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση. Πήραν τη νίκη, οπότε η απόφαση που είχε εκδοθεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν είχε προκαλέσει «ζημιά» στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Με απλά… γράμματα. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών ουσιαστικά δεν έχει εξετάσει την προσφυγή του Ολυμπιακού, με δεδομένο ότι από την επανάληψη του αγώνα δεν υπέστη βλάβη, δεν έχασε κάτι επί της ουσίας.

Σε νομικό επίπεδο, τώρα, η σημερινή ετυμηγορία του ΑΣΕΑΔ συνιστά νίκη των «ερυθρόλευκων» αφού η προσφυγή τους δεν έγινε δεκτή επειδή… κέρδισαν τον αγώνα που επαναλήφθηκε. Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει δικαίωση των «πράσινων». Κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν όλοι υπόψιν τους, καθώς υπάρχουν οι εκκρεμείς προσφυγές για την υπόθεση της συμμετοχής της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Από τη στιγμή που το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών έβγαλε απόφαση, σημαίνει πώς δεν είναι αναρμόδιο να κρίνει. Σημαίνει πώς μπαίνει ένα τέλος στη «σπέκουλα» αναφορικά με το γεγονός ότι η μόνη που είχε την αρμοδιότητα να αποφασίσει επί ανάλογων ζητημάτων ήταν η ΚΕΔ. Αυτός ο «μύθος» πλέον κατέρρευσε. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς δεν αφορά μόνο το γυναικείο μπάσκετ.

Ανατρέπεται, έτσι, όλη η σχετική διάταξη του κανονισμού της ΕΟΚ ότι δεν προσβάλλονται στο ΑΣΕΑΔ. Ουσιαστικά, πλέον, το «μονοπώλιο» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και της ΕΟΚ να κάνουν ό,τι θέλουν, δεν υφίσταται. Τέλειωσε. Το ΑΣΕΑΔ έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει αυτές τις υποθέσεις, να αποφασίσει και να εκδώσει την ετυμηγορία του. Πλέον, όλοι αναμένουν με ανυπομονησία τις τύχες των προσφυγών για την αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στη σειρά των τελικών. Όπως έχουν βάλει το… χεράκι τους και η ΕΟΚ και ο ΕΟΚΑΝ (σ.σ.: ΕΣΚΑΝ) για να γίνουν όσα έγιναν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button