ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πάθημα να γίνει μάθημα

ael-oly

Η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό ήρθε πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα χθες από την Λάρισα και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό αν δεν πάρεις τις “διδαχές” που σου προσφέρει. Όταν μία ομάδα όπως είναι οι ερυθρόλευκοι μπει στο “τρυπάκι” να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τότε η ήττα δεν πρέπει να εκληφθεί ως “καμπανάκι”, αλλά ως μία βαριά καμπάνα. Και εννοείται πως δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε σε μία τέτοια ήττα και σε τέτοια λάθη.

Και τα λάθη χθες ήταν πολλά. Η ανούσια κατοχή, που με βάση την εικόνα του αγώνα μεταφράστηκε ως “κουβάλημα” της ταλαίπωρης μπάλας, η οποία μόλις και μετά βίας έφτανε στην περιοχή του, κατά τα άλλα, “ήρωα” Ξενοδόχοβ, δεν βοήθησε πουθενά. Ανά τους αιώνες, πρέπει να μπει και στο “πλεκτό” με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ύστερα, οι “πειραματισμοί” που δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα, δεν φαίνεται να αποδίδουν. Η ήττα από την Λάρισα ήταν απλά η επιτομή του κακού χθεσινού παιχνιδιού που έκανε ο Ολυμπιακός κι όχι επειδή οι γηπεδούχοι έπαιξαν την τρομερή μπάλα.

Επίσης, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ένας “killer” είναι λίγος, αλλά δύο είναι πάρα πολλοί. Τουτέστιν, δεν “κουμπώνουν” μαζί δύο σέντερ φορ όπως ο Ιντέγε και ο Καρντόσο. Το “δεκάρι”, είτε λέγεται Τσόρι, είτε λέγεται Φορτούνης, είτε λέγεται Μανθάτης, έλειψε πολύ από την αναμέτρηση κόντρα στους Θεσσαλούς. Προσοχή! Δεν εννοούμε ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ντε και καλά έναν Τσόρι ή τον Χ – Ψ Τσόρι για να πάρει το παιχνίδι, αλλά όπως και να το κάνουμε, αλλιώς “παίζει” η μπάλα με το δεκάρι, ειδικά στους πρωταθλητές που παραδοσιακά ήταν λίγο πολύ το άλφα και το ωμέγα σε τέτοιου είδους αγώνες.

Στο προκείμενο. Τι δίδαξε η ήττα. Ότι το κουβάρι όπως και να το δει κανείς είναι πολύ μπερδεμένο και, καλώς ή κακώς, καλούνται να το ξεμπερδέψουν οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής. Πέρσι το πρόβλημα ήταν οι “κλειστές” άμυνες και τα “πούλμαν” που πάρκαραν οι εκάστοτε αντίπαλοι προπονητές για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν θα απέχει και πολύ η φετινή κατάσταση από εκείνη της περασμένης σεζόν. Οποιος πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό διαφορετικά οι περισσότερες ομάδες, πλανάται. Και όσο δεν βρίσκεται η λύση το… “πούλμαν” θα κοστίζει!

Δυστυχώς, τα λάθη πληρώνονται και, για την ώρα, κοστίζουν τρεις βαθμούς. Το ζητούμενο είναι αυτοί οι τρεις που χάθηκαν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο μάθημα για τους ερυθρόλευκους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button