Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H ημέρα που σίγησε η θρυλική τρομπέτα του Αττίλιο! [Videos]

Συμπληρώνονται κιόλας 28 χρόνια από τη ημέρα, όπου ο θρυλικός Αττίλιο «έφυγε» από κοντά μας.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με τον χαμό ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα την παρουσία του όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με την πίστη και προσήλωσή του με τον Ολυμπιακό, συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία.
Για τον θρυλικό Αττίλιο ο λόγος! Ο κατά κόσμον Βασίλης Δουρίδας υπήρξε ένας από τους φανατικότερους και συνάμα πιο αγαπητούς οπαδούς του Θρύλου ανά το πανελλήνιο!

Η συνεχής του παρουσία στους αγώνες των πρωταθλητών Ελλάδας και ο ήχος της τρομπέτας του τον έκαναν σύμβολο της κερκίδας. Η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό ήταν και ο λόγος που είχε εγκαταλείψει την ιατρική στο τελευταίο έτος.

Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου 1994, «έφυγε» από κοντά μας από πνευμονικό οίδημα μόλις στα 52 του χρόνια.
Ο Αττίλιο ζούσε μέσα από τους ήχους της τρομπέτας. Κάθε φορά που ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος, ο Αττίλιο είναι εκεί, στο «Καραϊσκάκης» για να φωνάξει «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός».
Μάλιστα, ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγες οι φορές, όπου ακούγεται από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης» ή ακόμη και του ΣΕΦ η θρυλική τρομπέτα του Αττίλιο, με τον λαό του Ολυμπιακού να φωνάζει ρυθμικά το όνομα της λατρεμένης του ομάδας!
Ο Βασίλης Δουρίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και είχε πάρει το προσωνύμιo του από παλαιστή της εποχής, το οποίο του το… κόλλησε ένας άλλος φίλαθλος των ερυθρολεύκων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button