ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον… ξενοδόχο τον λογάριασαν;

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του δρόμο εδώ και ενάμισι χρόνο μακριά από την Basket League…

Μέχρι να αλλάξουν όσα θεωρεί σωστά στην ηγεσία του αθλήματος και όχι μόνο. Το αν έκανε σωστά ή όχι το έχει αποδείξει η ιστορία, διότι η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ παραμένει στάσιμη και σαθρή, αν εξαιρέσουμε την υποψηφιότητα δύο-τριών νέων και με όμορφες ιδέες ανθρώπων για την προεδρία της ΕΟΚ.

Η αναπτυξιακή του ομάδα πηγαίνει περίφημα, βγάζει και δουλεύει τα νέα ταλέντα, κάτι που σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί χρυσός. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση και δεν ασχολείται με όσα συμβαίνουν στον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ, το πρωτάθλημα, τα τηλεοπτικά, τους χορηγούς και πολλά άλλα. Κάνει την δουλειά του, ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα και εφόσον η ομάδα της Α2 κερδίσει την άνοδο τον Μάιο του 2021, θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Μέχρι ώρας και τί δεν του έχουν προσάψει; Ότι έψαχνε να μπει με κυβερνητική εντολή στην Α1, ότι θα αγόραζε ΑΦΜ, ότι θα πάρει wild card, ότι, ότι, ότι… Όπως αποδείχθηκε, τίποτα από όλα αυτά που… σέρβιραν πολλάκις τα αντικειμενικά ΜΜΕ που ποτέ δεν είδαν κάτι μεμπτό στο ελληνικό μπάσκετ τόσα χρόνια και παλεύουν να μας πείσουν πως όλα είναι καλά και… αναπτυσσόμενα, δεν ίσχυαν. Το αντίθετο μάλιστα, ήταν κατασκευασμένα από την φαντασία τους.

Το καινούργιο… ανέκδοτο που είναι της μόδας, αφορά με αφορμή τη σύναψη συμφωνίας με την ΕΡΤ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, εφόσον φυσικά προβιβαστεί και αν αποφασίσει να παίξει ξανά στην Α1. Λένε, λοιπόν, και γράφουν ή αν θέλετε… αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν τον κύριο ενδιαφερόμενο, πως σε αυτή την περίπτωση έχει προβλεφθεί συμβόλαιο και για τους «ερυθρόλευκους», που είναι σχεδόν ίδιο, αλλά λίγο πιο κάτω από του Παναθηναϊκού!

Η απορία που εύλογα γεννιέται είναι η εξής: Τον Ολυμπιακό τον ρώτησαν; Διότι να τον υποχρεώσουν δε μπορούν! Είναι σίγουροι πως θα θέλει να γίνει «ένα» με όλα όσα καταγγέλλει τόσα χρόνια; Διότι το κρατικό χρήμα, είχαν πει πως θα μοιραστεί στο μπάσκετ μόνο αν μπουν νόμοι, κανόνες, υπάρξει διοικητική διαφάνεια στις ομάδες, τιμωρίες σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών, κατώτατο μπάτζετ-εγγυημένα χρήματα που θα βάζουν οι ΚΑΕ και πολλά άλλα. Τίποτα από αυτά δεν έγινε παρότι είχαν συμφωνηθεί στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και είχε θέσει ως προϋπόθεση η ΕΡΤ για να συνδράμει οικονομικά.

Κανένα πρόβλημα με όλα αυτά, άλλωστε παρότι μιλάμε για λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, υπάρχουν διευθυντής στο κανάλι της Αγίας Παρασκευής για να κρίνουν και κυρίως, ευτυχώς που υπήρξε και αυτή η σανίδα σωτηρίας για την Α1, διότι οι περισσότερες ομάδες δεν θα είχαν λεφτά, ούτε για τα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού. Πώς είναι όμως τόσο σίγουροι πως αν δεν αλλάξουν όλα στο ελληνικό μπάσκετ, ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει και ΚΥΡΙΩΣ, πώς αποφασίζουν χωρίς τον άμεσα ενδιαφερόμενο και πώς θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα βρει καλύτερα χρήματα σε κάποιο άλλο κανάλι για τους εντός έδρας αγώνες του; Δεν το γράφουμε τυχαία, είναι βέβαιο πως θα βρουν…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button