ΒΟΛΕΪΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΡΤ αποκαθήλωσε τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ

Πρώτοι στη σεναριολογία και τη «συνωμοσιολογία» είναι στον ΠΑΟΚ. Το έχουν τερματίσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως στην προκειμένη που κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό για τον ορισμό του ματς με τον ΠΑΟΚ, την 11η αγωνιστική της Volley League Ανδρών στις 31 Ιανουαρίου. Σημειώνοντας πώς η μετάθεση του ματς για την προσεχή Δευτέρα έγινε από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο για να εξυπηρετήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας. Με στόχο να προλάβει να ενσωματωθεί στις προπονήσεις ο Εσθονός διαγώνιος, Ρενέ Τέπαν. Αλλά την πάτησαν! Η ΕΡΤ αποκαθήλωσε τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ.

Το ματς γίνεται Δευτέρα για αυτό το λόγο

Δυστυχώς στον ΠΑΟΚ λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Τη δημόσια τηλεόραση. Η οποία ήταν εκείνη που ζήτησε να οριστεί το ματς για την προσεχή Δευτέρα. Έχουν τους δικούς της λόγους για την απόφαση αυτή. Μάλιστα, αυτό που έχει ακόμα πιο μεγάλη σημασία είναι ένα άλλο στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ είχε ειδοποιηθεί από τη δημόσια τηλεόραση για αυτό από τις 20 Ιανουαρίου. Δηλαδή 11 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του ματς. Άλλο αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κάνει… ντόρο για το προσεχές ματς. Αλλά τους «άδειασε» η δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ αποκαθήλωσε τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ.

Η επιστολή της ΕΡΤ για το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η δημόσια τηλεόραση από τη δική της πλευρά, έβαλε τέλος σε όλη αυτή τη «θεωρία συνομωσίας» από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Με επιστολή της έκανε γνωστό πώς η επιλογή του ορισμού του ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, στη Volley League Ανδρών, έχει να κάνει με το πρόγραμμα. Η δημόσια τηλεόραση έχει αποφασίσει πώς όταν δεν υπάρχει μετάδοση ματς μπάσκετ ημέρα Δευτέρα, θα μεταδίδει ματς βόλεϊ την ίδια. Η ΕΡΤ αποκαθήλωσε τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΡΤ

«Κύριοι,

Αναφορικά με το από τις 24 / 01 / 2022 αίτημά σας για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League 2021-2022 και κατά συνέπεια την αλλαγή της ημέρας τηλεοπτικής προβολής του συγκεκριμένου αγώνα, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος υπήρξε η συζήτηση και η συμφωνία, μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και της ΕΣΑΠ, ώστε να οριστεί το βράδυ της Παρασκευής ως ημέρα και τηλεοπτική ζώνη προβολής των αγώνων της Volley League. Όμως, λόγω της απουσίας, για αρκετό καιρό, των σημαντικότερων αγώνων, κάθε Παρασκευή από το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα εξαιτίας της συμμετοχής των Ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της προβολής του πρωταθλήματος, συναποφασίστηκε τις Δευτέρες, που δεν θα υπάρχει τηλεοπτικός αγώνας της Basket League, να προβάλλεται στη συγκεκριμένη ζώνη από το linear τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ3, ένας σημαντικός αγώνας βόλεϊ».

Έχει ξαναγίνει αυτό…

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρει: «Μάλιστα, αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία και στον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 19:15 το βράδυ.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο προγραμματίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΠ, να μεταδοθεί την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπάρχει τηλεοπτικός αγώνας μπάσκετ στη συγκεκριμένη ημερομηνία και θα επιτευχθεί επιπλέον προβολή για τις συγκεκριμένες ομάδες αλλά και το πρωτάθλημα της Volley League.

Ειρήσθω εν παρόδω να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί στους εμπλεκόμενους φορείς από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 18:57, καθώς, επίσης, πως για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί για τηλεοπτική προβολή άλλος αγώνας του πρωταθλήματος.

Τώρα, ως προς την πρόταση διεξαγωγής και τηλεοπτικής προβολής του συγκεκριμένου αγώνα το Σάββατο 29/01/2022, να σας θυμίσουμε πως στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, υπάρχουν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Διευθυντής Αθλητικού Προγράμματος ΕΡΤ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button