ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεμάτα θέατρα και συναυλιακοί χώροι, αλλά με τα γήπεδα τι γίνεται;

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που υπάρχουν -και είναι απόλυτα λογικό- έχει να κάνει με το πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα και να μπορέσει  να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ομάδες.

Με απόλυτο σεβασμό στα κρούσματα που υπάρχουν, στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει και εν γένει σε όλα τα θύματα της Πανδημίας που μας ταλαιπωρεί όλους, το ρητορικό ερώτημα είναι πως γεμίζουν τα θέατρα και οι διάφοροι άλλοι χώροι που έχουμε δει να γίνονται συναυλίες;

Η φημολογία αναφέρει ότι τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 3η με 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, θα γίνει η πρώτη δοκιμή με περίπου το 20%  της πληρότητας των γηπέδων να μπορεί να δώσει το παρών. Τίποτα, όμως, δεν είναι σίγουρο.

Είναι δεδομένο, και μεγάλη αλήθεια, πώς όσο τα κρούσματα αυξάνονται τόσο η πιθανότητα επιστροφής στα γήπεδα μειώνεται. Υπάρχει -όμως- και το σημαντικό, σε ανθρώπινο επίπεδο, ερώτημα. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε σε θέατρα και κινηματογράφους sold out, με 5.000 και πλέον κόσμο να κάθονται δίπλα-δίπλα, έστω και αν τα μέτρα ασφάλειας τηρούνται στο έπακρον. Βλέπουμε συναυλίες όπου ο χώρος είναι κατάμεστος και δεν πέφτει… καρφίτσα!

Μήπως, λοιπόν, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δουν τι μπορεί να γίνει και  με αυτό το θέμα; Δεν μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων/οπαδών στις εξέδρες των γηπέδων, αλλά σε θέατρα και σε συναυλίες να είναι όλα καλά.

Με καλή θέληση-σχεδιασμό όλα μπορούν να γίνουν. Ο κόσμος θέλει να γυρίσει στο γήπεδο, να δει την αγαπημένη του ομάδα, να ξεφύγει λίγο από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ήδη σε άλλα κράτη έχει ξεκινήσει, σταδιακά, η επιστροφή των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους και όλα έχουν πάει καλά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button