ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Βρέντζος: “Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί με σημαντικούς ποδοσφαιριστές”

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, ο Γιάννης Βρέντζος, που πήρε πρώτος το λόγο από το πάνελ, εξέφρασε την πεποίθηση του και την βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι θα ενισχυθεί με ιδιαίτερα σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, κατέστησε σαφές, πως ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποφασίσει, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα να κάνει μία υπέρβαση, συμπληρώνοντας παράλληλα πως ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις πολύ υψηλές σε παίκτες που ξεπερνούν ακόμη και τα δεδομένα του ίδιου του Ολυμπιακού!

Ο Γιάννης Βρέντζος μίλησε για τις περιπτώσεις των Ροντρίγκεζ, Λαβέτσι ενώ ζήτησε και υπομονή από πλευράς του κόσμου προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να υλοποιήσει με σταθερά και σωστά βήματα στους στόχους που έχει θεσπίσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Βρέντζου:

“Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε το νέο αθλητικό διευθυντή και τον κ. Μάριο Ουσίγιος και το νέο προπονητή, κ. Μπέσνικ Χάσι και βέβαια τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς , ο οποίος πλαισιώνει το τεχνικό τμήμα και το τμήμα σκάουτινγκ και θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης των δανεικών παικτών δανεικών. Θα συνεισφέρουν σημαντικά στο χτίσιμο της ομάδας την επόμενη περίοδο.

Ο Μάριο έχει μεγάλη εμπειρία από τη Μάλαγα, οργάνωσε ένα από τα καλύτερα τμήματα σκάουτινγκ στην Ευρώπη έχοντας ιδιαίτερα σημαντικές μεταγραφικές επιτυχίες. Στους στόχους είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών και η ενσωμάτωση των παικτών αυτών στην ομάδα.

Ο Μπέσνικ έχει μεγάλη εμπειρία σε πρωταθλητισμό, έχει σημαντική και πετυχημένη παρουσία στα προκριματικά του Champions League, που είναι μια ιδιαίτερη κρίσιμη διαδικασία. Ο πρωταθλητισμός είναι στο αίμα του. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των ακαδημιών της Άντερλεχτ με την εξέλιξη σημαντικών ποδοσφαιριστών που είναι μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είχαμε μια σειρά επαφών που είχαμε με τον Μπέσνικ κι αφού συζητήσαμε όλα τα δεδομένα για το πλάνο της επόμενης περιόδου.

Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη όσον αφορά την επιλογή προπονητή. Η ιστορία δείχνει ότι πάντα είχε προπονητές από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και οι περισσότεροι βρίσκονται στην ελίτ. Καλό είναι να υπάρχει υπομονή, στο τέλος ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής για όλους.

Τελειώνοντας, θέλω να πω και κάτι άλλο. Είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση με σημαντικούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Ο πρόεδρος, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχει αποφασίσει να κάνει σημαντική υπέρβαση. Ήδη έχουν κατατεθεί σημαντικές προτάσεις σε ποδοσφαιριστές, που ξεπερνούν όχι μόνο τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πολλές φορές και τα δεδομένα του Ολυμπιακού! Υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, η Ελλάδας δεν είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς ποδοσφαιριστές και δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική κρίση. Δεν είναι μόνο η κρίση, το περιβάλλον που υπάρχει και η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν βοηθούν.

Για παράδειγμα έχει κατατεθεί μια πολύ σημαντική προσφορά για τον Ροντρίγκες, αλλά επιλογή του είναι να μείνει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είμαστε σίγουροι πως πολύ καλοί ποδοσφαιριστές θα έρθουν στον Ολυμπιακό κι αυτό γίνεται εμφανές από το πού πηγαίνουν όταν φεύγουν.

Σήμερα διαβάσαμε και το όνομα του Λαβέτσι. Αν οποιοσδήποτε πιστεύει πως παίκτης με μισθό 10-12 εκατομμύρια ευρώ και που φτάνει τα 20-25 εκατ. ευρώ μικτές απολαβές μπορεί να έρθει, αυτός που το γράφει αναλαμβάνει την ευθύνη σε σχέση με τους φιλάθλους. Δεν πρόκειται ο Λαβέτσι να έρθει στον Ολυμπιακό”.

Παράλληλα, μετά την παρουσίαση των κ.κ. Ουσίγιος και Χάσι, ο Γιάννης Βρέντζος ξαναπήρε το λόγο θέλοντας να προσθέσει κάτι με αφορμή τις τοποθετήσεις των δύο αλλά θέλησε να κάνει και κάτι που όφειλε, όπως είπε, προς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς:

“Θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα να πετύχει τους στόχους της, με πρώτο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μπορείτε επίσης να αντιληφθείτε και το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία. Όταν ο κ. Χάσι αναφέρθηκε σε τέσσερις παίκτες που θα πάρει μαζί στην προετοιμασία, δεν εννοούσε τους Ρέτσο, Μανθάτη, Νικολάου και Ανδρούτσο, διότι αυτοί πια λογίζονται ως παίκτες πρώτης ομάδας και βρίσκονται στον βασικό σχεδιασμό. Μιλάμε για τέσσερα παιδιά της επόμενης “φουρνιάς”. 

Για τον Ντάρκο δεν είπα πάρα πολλά γιατί πάντα ήταν είναι και θα είναι ένα κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού. Από το 2010 ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, έκανε το καλύτερο δυνατό, τράβηξε ένα απίστευτο βάρος πάνω του, εκανε απίστευη δουελειά και μέσα σε ένα καλοκαίρι φρόντισε να φτιάξει μία τρομερή ομάδα για δύο χρόνια! Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως πρόκειται για άνθρωπο που βάζει πάνω από όλα την αγάπη του για το καλό του Ολυμπιακού και πάντα ήταν εκεί για να πάρει τις όποιες, εύκολες ή δύσκολες αποφάσεις. Πάντα όφειλα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ στο τέλος δέχθηκε και ερώτηση για το ποσό που θα δαπανηθεί:

 

“Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα απόλυτο νούμερο. Στεκόμαστε στα ποσά των μεταγραφών αλλά είναι και οι μισθοί. Οπότε δεν νομίζω πως μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα συγκεκριμένο νούμερο. Πρόσφατα συζητήσαμε πόσα έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός σε μεταγραφές τα περασμένα χρόνια και είναι λογικό να περιμένουμε πως θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα και ακόμη περισότερο την νέα χρονιά”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button