ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτιά και… (θρυ)λάβρα!!!

Η νίκη – μισή πρόκριση – την οποία πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Σερβία απέναντι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο κέρδος της βραδιάς. Όμως δεν είναι το μόνο, αφού τόσο ο Μπέσνικ Χάσι, όσο και ο κόσμος του Ολυμπιακού έχουν ακόμη πολλούς λόγους για να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Κι ένας από αυτούς είναι η επιθετική αιχμή του δόρατος που, όπως δείχνουν τα πράγματα έχει όλα τα φόντα να πετάει και… φωτιές!

Το παρόν άρθρο γράφεται την στιγμή που ένα πλατύ χαμόγελο φωτίζει τα πρόσωπα όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, δίχως να μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση και ο υπογράφων αυτό, και για την εμφάνιση αλλά και για τις υψηλές προσδοκίες που δημιουργεί ο νέος – και ωραίος – Ολυμπιακός μετά το 1-3 τόσο νωρίς στην σεζόν. Και ιδού γιατί!

Σε αυτές εδώ τις γραμμές θα πιάσουμε την επίθεση, όπου πραγματικά πέταγε φωτιές. Και είναι ένας καλός λόγος όπως τονίσαμε παραπάνω να χαμογελάμε. Γιατί έτσι πρέπει να είναι η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Να “καίει”. Να έχει παίκτες που και θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά δίχως να φοβηθούν, να έχουν το τσαγανό, τα “κοχόνες” που λέμε να σηκώσουν την πολύ βαριά φανέλα του Ολυμπιακού και φυσικά να σκοράρουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί! Έτσι έχουν τα πράγματα και έτσι έγιναν.

Ο Χάσι ρίσκαρε, αφήνοντας στον πάγκο το μεγάλο όνομα της επίθεσης, Εμμανουέλ Εμενίκε γιατί θεώρησε πως ο Μπεν ήταν πιο έτοιμος από τον Νιγηριανό. Χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτάκια της ώρας για να τον δικαιώσει ο Κομωριανός με γαλλικό διαβατήριο επιθετικός των πρωταθλητών, στέλνοντας την μπάλα απλά, όμορφα και κυρίως με αυτοπεποίθηση την μπάλα στα δίχτυα της Παρτίζαν. Στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δηλαδή, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν με τον Ολυμπιακό. 1 στα 1 κοινώς, μόλις σε πέντε λεπτά!

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός “μπλόκαρε” αλλά όταν έπρεπε, ήρθε ξανά να τον ξεμπλοκάρει ο Μπεν κάνοντας το 2 στα 2 στις ευκαιρίες – γκολ. Και μάλιστα με τρόπο παλληκαρίσιο, δείγμα ενός επιθετικού που το δίχως άλλο όχι απλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά έδειξε πως την άξιζε κιόλας. Πάτησε περιοχή, ζύγισε το σουτ και έβαλε και αυτό το “γλυκό” εσωτερικό φαλτσάκι που μετατρέπει το γκολ σε ποίημα! 1-2 και ήδη με δύο φάσεις είχε 100% ευστοχία δίνοντας στον Ολυμπιακό ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει και τρίτο και τέταρτο αλλά στη μία περίπτωση η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και στην δεύτερη ο Σεμπά “θόλωσε” και δεν έδωσε σωστά στον επιθετικό των πρωταθλητών.

Προς το τέλος, ο Μπέσνικ Χάσι προτίμησε να αλλάξει τον Μπεν για να τον ξεκουράσει, δίνοντας παράλληλα αγωνιστικά λεπτά στον Εμμανουέλ Εμενίκε. Και εδώ να δείτε τι έγινε!!! Ο Φιγκέιρας έκανε μεν την εξαιρετική ασίστ και ο Νιγηριανός είχε πια την… δική του αποστολή. Αντι να δοκιμάσει ένα πλασέ που μπορεί να απέκρουε το τέρμα, μπορεί να έκοβε ο αμυντικός, μπορεί και να έμπαινε, θέλησε να το σιγουρέψει. Απέφυγε το τέρμα και πλάσαρε σε κενή εστία για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ολυμπιακού! Κι όλα αυτά μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του.

Αυτή πρέπει να είναι η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Να αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και να “καθαρίζει” αποτελεσματικά τις φάσεις για να δίνει γκολ σημαντικά, ωραία σε εκτέλεση για να μας θυμίζουν κιόλας ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο. Και ότι το απλό γκολ μπορεί να είναι και το πιο ωραίο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button