ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Φως ελπίδας για τα άλλα αθλήματα και πρωταθλήματα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κοινοποίησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι το κλειδί για την επόμενη ημέρα.

Το θέμα είναι πώς εκεί που είχε φανεί αρχικά πώς το lockdown στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό ήταν δεδομένο, αυτό ίσως να αλλάξει. Η ΚΥΑ που υπεγράφη αφήνει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν κι άλλα εγχώρια πρωταθλήματα, σε άλλα αθλήματα. Προϋπόθεση αποτελεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και η εφαρμογή του, αλλά και να γίνονται προληπτικά τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό, σε εβδομαδιαία βάση.

Χαρακτηριστικά όσα αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση:

«Διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Β. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα και της προετοιμασίας αθλητών για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και τον Απρίλιο του 2021, με ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης των αντιστοίχων Ομοσπονδιών τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button