ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έχασε μόνο βαθμούς, κέρδισε την… αντεπίθεση!

Αν κανείς μας έλεγε πριν τρεις ημέρες πως θα είχαμε χαμόγελα μετά το παιχνίδι στο Τορίνο, πιθανώς να μην το πιστεύαμε. Κι όμως. Και χαμόγελα έχουμε και μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία αφού τα δείγματα που πήραμε από το ματς κόντρα στην Γιουβέντους ήταν άκρως θετικά.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ριζικές αλλαγές. Σε αλλαγές οι οποίες έπρεπε να φέρουν αποτέλεσμα άμεσα για να αντιστραφεί αρχικά το πολύ αρνητικό κλίμα που είχαν προκαλέσει τα άσχημα αποτελέσματα και ακόμη περισσότερο οι εμφανίσεις που δεν μπορούσαν να πείσουν ούτε στο ελάχιστο για κάτι καλύτερο αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση.

Οι αποφάσεις, παρά την ταχύτητα με την οποία ελήφθησαν, ήταν απόλυτα σωστές, έγιναν άμεσα και όπως ακριβώς έπρεπε να γίνουν. Αποτελέσματα είδαμε κι ας πέρασαν μόλις 48 ώρες αφότου ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε ξανά τα ηνία της ομάδας. Βασικό ζητούμενο όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος με το “καλησπέρα”, ήταν να υπάρξει ένα κέρδος από την αποψινή βραδιά είτε αυτό ηταν ψυχολογικό, είτε ήταν αγωνιστικό. Και τελικά διαπιστώνουμε μετά το παιχνίδι κόντρα στην Γιουβέντους ότι έχουμε και από τα δύο.

Το να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις περασμένες ημέρες ίσως να έμοιαζε και με ένα μικρό θαύμα. Κι όμως να που τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Γιατί η ομάδα παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετική ψυχολογία και νοοτροπία, μπαίνοντας πολύ δυνατά στις φάσεις και ακόμα καλύτερα προσέχοντας πάρα πολύ στην άμυνα, το σημείο που “πονούσε” ιδιαίτερα. Το σημείο “κλειδί” όσο κι αν ακούγεται αυτονόητο ήταν ότι… έπαιξαν οι σωστοί παίκτες στις σωστές τους θέσεις. Κι ακόμη κι ο μικρός Νικολάου έδειξε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις ότι αξίζει την ευκαιρία, βγάζοντας πάθος, ένταση και θέληση με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το τάκλιν στον Κουαδράδο όπου γύρισε στην εξέδρα και εμψύχωσε τον κόσμο. Το ξέραμε άλλωστε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον βλέπαμε τον πιτσιρικά!

Σωστές επιλογές στο γήπεδο, πολύ καλές αντεπιθέσεις αλλά έλειψε κάποιες φορές η τελική πάσα που θα μπορούσε να είχε κάνει την διαφορά. Η Γιουβέντους κατάφερε ουσιαστικά να νικήσει εκμεταλλευόμενη δύο κόντρες και την τεράστια κλάση που λέγεται Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα.

Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός έχασε μόνο βαθμούς και τίποτα, μα τίποτα άλλο. Εξάλλου από τέτοιου είδους αναμετρήσεις με πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Γιουβέντους, το κέρδος από την πανωλεθρία το χωρίζει μία λεπτή κόκκινη γραμμή. Κι ο Ολυμπιακός απόψε είχε κέρδη. Κέρδη με πρώτο και καλύτερο την ηρεμία και την “τακτοποιημένη” διάταξη, που είναι πολύ μεγαλύτερα ακόμη κι από ένα αποτέλεσμα. Γιατί όλα αυτά θα φανούν σε βάθος χρόνου. Δεν λέμε ότι θα μας… χάλαγε και ένα αποτέλεσμα στο Τορίνο, το οποίο ο Ολυμπιακός θα άξιζε πέρα για πέρα, αλλά δεν γίνεται να μην τα σκεφτεί κανείς όλα αυτά, αν αναλογιστεί ότι το αποψινό βράδυ θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερο.

Όλα αυτά που “κέρδισε” απόψε ο Ολυμπιακός, δεν μπορούν παρά να φανούν στην πορεία της σεζόν. Και ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι είδαμε τους παίκτες να έχουν θέληση, πάθος, πείσμα και να παλεύουν για να πάρουν αυτό που τους άξιζε από το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σιγουριάς και αξιοπιστίας με αυτή την εμφάνιση. Αν όλα αυτά τα στοιχεία που έδειξε “κουμπώσουν” στην συνέχεια, τότε ναι, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι έρχονται πολύ καλές μέρες για την ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button