«Ερυθρόλευκος… τυφώνας» στο Σαμπαντέλ

Εξάλλου, το έχουν τονίσει πολλάκις οι “ερυθρόλευκοι”. Δηλαδή κάθε ημέρα που θα περνά, αυτή η ομάδα θα είναι όλο και καλύτερη. Καθώς το μοναδικό της… μειονέκτημα είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Κάτι που στοίχισε έναν βαθμό στην πρεμιέρα, κόντρα στην Πρίμορατς. Όμως σήμερα στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ο πρωταθλητής Ελλάδας έδειξε το μέταλλό του. Γιατί ήταν κυριαρχικός και πέρασε… αέρα από την έδρα της ισπανικής ομάδας, με το εμφατικό 15-8. «Ερυθρόλευκος… τυφώνας» στο Σαμπαντέλ.
- Ο MVP: Ο Κώστας Κάκαρης έκανε σπουδαία δουλειά με 3 κερδισμένα πέναλτι ως τα μέσα του 3ου οκταλέπτου.
- ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»: Η δυναμική αντίδραση του Ολυμπιακού στο 2ο οκτάλεπτο με σερί 4-0 για το 3-5 του ημιχρόνου.
- ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Πολύ καλός ο Θρύλος με 5/8, ενώ οι Ισπανοί είχαν 3/11 και 0/5 στο πρώτο μέρος.
- THE POINT: Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν φανταστικό, επί μέρους 11-3 σε 2ο, 3ο και αρχές 40υ οκταλέπτου!
“Τυφώνας” Ολυμπιακός!
Είναι αλήθεια ότι ως τα μέσα του πρώτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα το ματς. Καθώς με πέναλτι του Φουντούλη άνοιξε το σκορ (0-1, 4:46). Ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” στο φινάλε του “γκρέμισαν” ό,τι έχτισαν. Γιατί δέχθηκαν 2 τέρματα στο τελευταίο λεπτό. Ακόμα, η άμυνα του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά στις αρχές της 2ης περιόδου! Όμως, δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Ωστόσο μετά από 9:27 χωρίς σκορ και 0/3 στον παίκτη παραπάνω, αξιοποίησε το πρώτο με τον Νικολαϊδη για το 3-2 (3:19). Επιπρόσθετα, ως το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε σερί 4-0 με Δήμου και γκολ στην κόντρα από Γενηδουνιά και Παπαναστασίου για το 3-5. Καθώς στα 18,5” οι Ισπανοί έχασαν πέναλτι.
Dimitrios Nikolaidis is on fire at 2m!
Don’t miss the action – watch it live at https://t.co/O9XOZb5Khc! pic.twitter.com/WTv0kKmetU
— Water Polo Champions League (@WaterpoloCL) October 16, 2024
“Ερυθρόλευκο” πάρτι στο Σαμπαντέλ
Αν υπήρχε κάτι που χαρακτήρισε το ματς, αυτό ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Καθώς οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα να κάνουν επίθεση. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω. Όμως ο πρωταθλητής Ελλάδας κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Μιας και μετά το 5-6, ήρθε το επί μέρους 5-1 των “ερυθρόλευκων”. Ειδικά ο Κάκαρης ήταν ανίκητος και κέρδισε 2 πέναλτι, ενώ άλλα 2 ο Παπαναστασίου στην κόντρα. Για την ακρίβεια, Γενηδουνιάς και Φουντούλης (σ.σ.: από 2/2 έκαστος) ήταν απόλυτα εύστοχοι για το 6-11. Στη συνέχεια, στο 4ο οκτάλεπτο, η διαφορά ανέβηκε στα 7 γκολ (7-14) με τον Γενηδουνιά (3:02) να φτάνει τα 5 γκολ! Για να διαμορφώσει ο Μπούσλιε το τελικό 8-15. Για να διαμορφώσει ο Μπούσλιε το τελικό 8-15.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4.
ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτσε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο 1, Ρεντσούτο, Αβέρκα 1, Πέρεζ, Κορές, Μπούστος 1, Τέκλας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος.