ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Ολυμπιακού στην UEFA!

Ζητά την παρέμβαση της για τον ορισμό από την ΕΠΟ, του ακατάλληλου γηπέδου της Ριζούπολης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Το γήπεδο της Ριζούπολης είναι ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει την «εξυγίανση» να κάνει ό,τι γουστάρει. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ απέστειλε επιστολή στην UEFA, την εποπτική αρχή της ΕΠΟ, όπου εξηγεί και αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει εκεί το ματς με την ΑΕΚ στις 26 Ιουλίου. Καλώντας την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά και την Επιτροπή Παρακολούθησης να επέμβουν και να επικοινωνήσουν άμεσα με την ομοσπονδία, για να αλλάξει η έδρα του τελικού του Κυπέλλου, ενός ματς που πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου.

Στην επιστολή τους, οι «ερυθρόλευκοι» αναδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους το γήπεδο της Ριζούπολης είναι ακατάλληλο για να διεξαχθεί εκεί η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ας δούμε τους λόγους, αναλυτικά:

  1. Είναι ένα γήπεδο που έχει δηλωθεί από την AEK και στο Κύπελλο, ως εναλλακτική έδρα του ΟΑΚΑ. Ήδη το έχει χρησιμοποιήσει φέτος σε ένα ματς πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με τον Βόλο, στις 20 Οκτωβρίου 2019. Συνεπώς,

ο ορισμός της Ριζούπολης για την τέλεση του τελικού παραβιάζει τις διατάξεις της προκήρυξης του Κυπέλλου σχετικά με τον τελικό. Διότι ορίζει πώς το γήπεδο πρέπει να είναι ουδέτερο, δηλαδή δεν αποτελεί έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν. Αλλά για την ΕΠΟ, μάλλον αυτό δεν είναι σοβαρό θέμα.

  1. Είναι ένα γήπεδο όπου αγωνίζεται μια ομάδα της Super League 2, της δεύτερης κατηγορίας και παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο. Όταν δηλαδή διεκόπη η αγωνιστική δράση στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του COVID-19. Για την ακρίβεια, το τελευταίο ματς εκεί διεξήχθη πριν από τέσσερις μήνες, στις 9 Μαρτίου 2020. Ένα γήπεδο παρατημένο.

Το ίδιο το γήπεδο αποτελεί κίνδυνο για όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους. Για να μπορέσει να έρθει ακόμη και στα χαμηλότερα πρότυπα που απαιτούνται για τον τελικό, θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που σίγουρα δεν θα πληρώσει o Απόλλων, αλλά η ΕΠΟ των πολλών και σημαντικών οικονομικών προβλημάτων. Μάλιστα τονίζεται πώς «Οι πόροι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα σπαταληθούν εντελώς μάταια, όταν αυτό θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί επιλέγοντας ένα από τα άλλα διαθέσιμα γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία είναι υψηλότερης ποιότητας».

  1. Εδώ πρέπει να σταθούμε σε κάτι πολύ σημαντικό, για το οποίο η πλευρά της ΕΠΟ δεν έδωσε ακριβείς και αληθινές πληροφορίες. Σε αντίθεση με άλλα γήπεδα στην Αθήνα (όπως το στάδιο του Ατρόμητου στο Περιστέρι ή του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη), αυτό της Ριζούπολης δεν είναι πιστοποιημένο για ευρωπαϊκούς αγώνες. Με την επιστολή των «ερυθρολεύκων» να τονίζει ότι «Κάτι που ισχυρίστηκε ψευδώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ». Δείγμα της νοοτροπίας της διοίκησης της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ακόμα πώς η Ελληνική Αστυνομία έχει διευκρινίσει επισήμως στην ΕΠΟ ότι υπάρχουν πιο κατάλληλες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ομάδες για αγώνες της Super League 1, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τέλος, οι άνθρωποι του Θρύλου ενημέρωσαν πώς θα κινηθούν νομικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button