Επίσημο : Ο Ζαφείρης στη Σλάβια Πράγας μέχρι το 2028[video]

Το όνομα του γράφτηκε για τον Ολυμπιακό ωστόσο η απόκτηση του δεν ήταν εύκολη περίπτωση και κάπως έτσι ο Ζαφείρης ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Σλάβια Πράγας μέχρι το 2028.
«Είμαι ενθουσιασμένος, χαρούμενος. Νιώθω εδώ σαν στο σπίτι μου. Ανυπομονώ για το μέλλον και για όσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League», ήταν η πρώτη του δήλωση ενώ για την ανανέωση του ανέφερε.: «Ήταν εύκολη απόφαση. Εδώ είμαι ευτυχισμένος, μου αρέσει η ομάδα, οι προπονητές, οι φίλαθλοι. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι».
Ο Ζαφείρηςέκανα αναφορά και στην προετοιμασία η οποία θα ξεκινήσει στην Αυστρία:
«Η περσινή χρονιά ήταν μαγική. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μας σταμάτησε κανείς. Και οι πανηγυρισμοί; Τρελοί! Ήταν υπέροχο να γιορτάζω με τον κόσμο και την οικογένειά μου».
«Η πορεία μου εδώ είχε τα πάνω και τα κάτω της, ειδικά στην αρχή. Όμως τα ξεπέρασα. Νιώθω κομμάτι αυτής της οικογένειας».
Οσο για το μήνυμα του στον κόσμο «Σας αγαπώ! Ετοιμαστείτε για όσα έρχονται. Ελπίζω φέτος να ζήσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές μαζί!».