ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έπεσαν στο… πάτωμα οι μάσκες στον ΕΣΑΚΕ!

Αντιδρούν για τα χρήματα που θα πάρει ο Ολυμπιακός για αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ΕΡΤ!

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει εδώ και ενάμισι χρόνο τον δικό του δρόμο, μακριά από την ανυποληψία, τις σκιές και το πρωτάθλημα μηδαμινού ενδιαφέροντος με τον τρόπο που διεξάγεται σε επίπεδο διαιτησίας, δομής, χορηγιών, φρέσκων ιδεών και πολλά άλλα. Αυτό είναι γνωστό, όπως και το ότι η κίνησή του προκάλεσε την προσπάθεια Πολιτείας και νέων-υγειών ανθρώπων του μπάσκετ να ασχοληθούν με την κατάσταση στην ΕΟΚ τον ΕΣΑΚΕ και όχι μόνο.

Όπως απόλυτα γνωστό είναι το ότι η ομοσπονδία, η διοργανώτρια αρχή και κάποιες από τις ομάδες, πολεμάνε λυσσαλέα κάθε θέση του Ολυμπιακού, κάθε κίνησή του για να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αθλήματος στην Ελλάδα και γενικότερα, οτιδήποτε αφορά τον οργανισμό των «ερυθρόλευκων». Γνωστά είναι αυτά και σε μεγάλο βαθμό κατανοητά. Σήμερα όμως οι μάσκες που έτσι και αλλιώς έχουν πέσει εδώ και χρόνια στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, έπεσαν ακόμα πιο χαμηλά. Στο έδαφος… Και δεν είναι και καιροί εν μέσω πανδημίας να αποχωριζόμαστε τις μάσκες, όχι τίποτε άλλο.

Τι έγινε λοιπόν και ξεπέρασαν οι… κύριοι του ΕΣΑΚΕ τον εαυτό τους; Με αφορμή την συμφωνία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση των 10+2 φιλικών αγώνων τις Δευτέρες, αντιδρούν και κάνουν λόγο για σκάνδαλο! Πάμε ξανά. Αντιδρούν οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ που δεν θα είχαν στον… ήλιο μοίρα αν δεν υπήρχε το ζεστό κρατικό χρήμα της ΕΡΤ που δόθηκε τελικά χωρίς να τηρηθούν οι περισσότερες από τις δικλείδες από αυτές που είχαν συμφωνηθεί για την φερεγγυότητα του πρωταθλήματος. Μάλιστα. Προσέξτε όμως την διαφορά. Οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ που ζήτημα είναι αν τις παρακολουθούν 500 άνθρωποι στους δέκτες τους όταν παίζουν με ομάδες πλην Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, λένε ότι πήραν… ψίχουλα σε σχέση με αυτά που θα πάρει ο Ολυμπιακός για φιλικά!

Ωραία ως εδώ; Τέλεια! Μόνο που μέσα στο μίσος τους για κάθε τι πρωτοποριακό και κυρίως «ερυθρόλευκο», λησμονούν τον πραγματικό λόγο της συμφωνίας. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την ιδέα του σε όλα τα κανάλια και η ΕΡΤ έδειξε ζέση για να τα μεταδώσει, διότι πολύ απλά τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και οι αγώνες θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μία σειρά από δράσεις, που θα εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερα χρήματα μέσω χορηγιών, δωρεών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν θα μπουν δηλαδή στα ταμεία της ΚΑΕ οι 250 χιλιάδες ευρώ (και όχι οι 450 όπως ψευδώς αναφέρουν διότι σε αυτά εμπεριέχεται και ο διαφημιστικός χρόνος), αλλά για το κόστος διεξαγωγής αγώνων, μέσω των οποίων θα προκύψουν δωρεές, υλικά και χρήματα για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα νοσοκομεία μας στην μάχη που δίνουν κατά του κορωνοϊού.

Και αυτοί οι άνθρωποι, αντιδρούν και ζητούν τηλεδιασκέψεις, κάνοντας κρότο για κάτι τόσο ιερό. Κάτι που ούτε στα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να σχεδιάσουν, διότι η μεγαλύτερη διαφορά τους με τον Ολυμπιακό, είναι πως αυτοί καταστρέφουν το ελληνικό μπάσκετ και ο Ολυμπιακός λειτουργεί συνέχεια δημιουργικά. Δεν χωράει ανθρώπινος νους που δεν είναι τυφλωμένος από οπαδισμό, πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν στην φιλανθρωπία.

Έχουν ξεπεράσει το όριο της εμμονής και της επικινδυνότητας και αποδεικνύουν καθημερινά πως ο Ολυμπιακός έκανε την πιο ιστορική κίνηση της ύπαρξής του να απεμπλακεί από αυτούς και να κλείσει την πόρτα στην Α1, μέχρι να αλλάξουν όλα εκ βάθρων. Κάποιοι… κακεντρεχείς, λένε πως δεν αντιδρούν λόγω φιλανθρωπίας, αλλά επειδή θεωρούν πως σε σχέση με αυτά που παίρνει ο Ολυμπιακός για φιλικά (για να τα δώσει στο Ε.Σ.Υ. επαναλαμβάνουμε) είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνουν αυτοί για το πρωτάθλημα.

«Παίρνουμε ψίχουλα» λένε και θέλουν τώρα να… τσιμπήσουν κάτι παραπάνω. Καλά, πριν μερικούς μήνες που παρουσιαζόταν η συμφωνία με την ΕΡΤ, δεν μας έλεγαν πως το μπάσκετ πέτυχε εκπληκτική συμφωνία που αποδεικνύει πως είναι δυνατό και όρθιο και χωρίς τον Ολυμπιακό; Άρα κάποιος έλεγε ψέματα. Ως συνήθως… Και επίσης, τι τους φαίνεται παράλογο; Είναι δυνατόν να μην κοστίζει περισσότερο ακόμα και μία… ανοικτή προπόνηση, όχι μόνο φιλικό, του Ολυμπιακού, από την… τιτανομαχία Ιωνικός-Λαύριο (τυχαία παραδείγματα και χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις συμπαθείς ομάδες).

Αυτονόητο είναι ρε μάγκες με τις πολλές ιδέες για την ανάπτυξη του αθλήματος που παραμένει όμως στον βάλτο. Λοιπόν, το θέμα είναι ξεκάθαρο και όποιος έχει μάτια βλέπει. Επειδή μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο με τον Ολυμπιακό και την ΕΡΤ, προτείνουμε να αντιδράσουν δυναμικά. Όχι με τηλεδιάσκεψη. Αλλά με αποχώρησή τους από την κεντρική διαχείριση. Να μάθει η… κακούργα η ΕΡΤ να δίνει λεφτά για φιλανθρωπίες και όχι για παιχνιδάρες που βρωμοκοπάνε… στοίχημα. Αφήστε την ΕΡΤ στα κρύα του λουτρού, εκδικηθείτε τον Ολυμπιακό για αυτό του το ιερό τόλμημα και μείνετε χωρίς τα λεφτά της τηλεόρασης. Έχετε τον ΕΣΑΚΕ και τα τρομερά τμήματα marketing σας για να μείνετε ζωντανοί σαν σύλλογοι.

Άντε, και καλή τύχη μάγκες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button